Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

A urmat un tratament pentru acnee pe care il folosesc multe femei si a facut tromboza

TROMBOZA DE LA UN TRATAMENT PENTRU ACNEE. Lauren Brown este o tanara de 22 de ani care a luat un tratament prescris de medic pentru acneea severa. Acesteia i-a fost recomandat Co-cyprindiol, niste pastile care ar fi scapat-o de problemele tenului.

Efectul acestor pastile, ale caror componente esentiale sunt acetatul de ciproteron si ethynilestradiol, a fost unul devastator asupra fetei. Dupa o perioada scurta de cand lua capsulele, aceasta s-a trezit cu picioarele umflate.

A vrut sa scape de acnee, dar a dat in tromboza. Este cazul alarmant despre care scriu marile ziare occidentale. Pastilele recomandate de dermatologi, niste contraceptive, au fost scoase pe piata de la noi, iar acum sunt o mare problema si in Marea Britanie. Se presupune ca acestea aveau caracteristica de a reduce productia de sebum, scapand tenul de acnee.

Co-cyprindiol sunt niste medicamente sintetice folosite in cazurile in care anumite afectiuni nu mai pot fi tratate nici cu antibiotice. Insa, Lauren s-a trezit cu o alta problema serioasa dupa ce a luat pastilele: picioarele i se umflau, iar noul diagnostic dat de medici era cel de tromboza.

Situatia devenea ingrijoratoare de la o ora la alta, fata acuzand dureri in piept si formarea cheagurilor de sange in picioare. Domnisoara Brown a fost nevoita sa isi faca zilnic analize de sange pentru a urmari evolutia noii afectiuni instalate in organismul ei.

CITESTE SI: Legatura uluitoare dintre acneea din adolescenta si cancerul la femei

CITESTE SI: Este sau nu ciocolata una dintre cauzele acneei?

„Viata mea profesionala, relatiile mele personale cat si viata sociala au fost grav afectate, insa ii multumesc lui Dumnezeu ca sunt in viat”, a declarat femeia pentru Daily Mail.

„Nu credeam niciodata ca viata mea poate fi pusa in pericol de un tratament pe care il consideram banal. Vreau sa trag un semnal de alarma catre toti tinerii si catre toate fetele care vor sa scape de acnee cu pilule contraceptive”, avertizeaza Lauren.

Medicul specialist Jenny Barton sustine ca aceste pilule contraceptive pot fi eficiente, insa trebuie tinut cont si de riscurile pe care le presupune consumul acestora, intrucat nu toate femeile pot sa urmeze un astfel de tratament.

Ca fiecare medicament, si acesta are factorii sai de risc, asa ca este indicata o evaluare atenta a predispozitiei corpului la anumite elemente sintetice.

Sursa foto: dailymail.co.uk

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top