Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

ABSURD DE ROMÂNIA! Mai mult de 11.000 de copii, cu datorii la stat!

Au crezut că nu văd bine în momentul în care au primit înştiinţarea de plată conform căreia sunt obligaţi ca din alocaţia de 42 de lei să rămână doar cu 3 lei!

 

Părinţii a peste 11.000 de copii din judeţul Arges au fost înştiinţaţi de ANAF că trebuie să platească statului  impozit pe alocaţii. Astfel, din cei 42 de lei pe care îi primesc lunar drept alocaţie, copiii ar trebui sa dea inapoi 39 de lei. Vestea nu le-a picat prea bine părintilor, aşa că au cerut socoteală autorităţilor. Se pare că de vină este un program, care i-a identificat pe copii drept debitori.

„Deciziile de impunere au fost generate în urma unor rulari ale unor programe emise de Direcţia Generală a Tehnologiei Informaţiei din cadrul ANAF”, a declarat Ion Olteanu, Direcţia Finanţelor Publice Argeş, informeaza TVR 1.

Acesta a precizat că mai multe persoane au depus deja contestaţie şi că Direcţia Finanţelor Publice Argeş a înştiinţat Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice şi Direcţia Regională a Finaţelor Publice, pentru a rezolva problema. „Sunt convins că se va gasi o soluţie legală pentru a se rezolva această anomalie”, a declarat Nicolae Diaconu, primarul localităţii Curtea de Arge, pentru Digi 24.

Se pare că ANAF a redactat deja un document pentru a anunţa părinţii copiilor că nu trebuie să facă aceste plaţi. Actul urmează să fie transmis către familiile celor afectaţi de eroare, pentru ca aceştia să se bucure liniştiţi de cei 42 de lei, alocaţia lunară pentru un copil din România.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top