Connect with us

Revistateo.ro

Acai - fructul minune

Naturiste

Acai – fructul minune

Acai este un fruct care se găsește în pădurile tropicale din Amazon. Conținutul bogat în antioxidanți îl face foarte renumit. Ca să facem o comparație, fructul de acai are de până la 33 de ori mai mulți antioxidanți decât vinul roșu. Acest fruct întărește sistemul imunitar și contribuie din plin a buna funcționare a organismului. Este unul dintre cele mai indicate alimente pentru a combate efectele stresului oxidativ și numeroasele sale proprietăți nu sunt deloc de neglijat.

CITEȘTE ȘI: ZAHĂRUL DE COCOS – VARIANTA IDEALĂ

Studiile arată că fructul de acai conține antioxidanți care sunt asociați cu proprietatea de a scădea nivelul colesterolului și de a curăța vasele de sânge. Totodată, este bogat în steroli, care au proprietatea de a proteja sănătatea inimii și de a reduce riscul apariției bolilor cardiovasculare. Așadar, acest fruct îmbunătățește circulația sângelui, îți protejează inima și relaxează vasele sangvine.

Nutriționiștii îl consideră un superfruct deoarece contribuie foarte mult la pierderea în greutate. Studiile arată că acest superfruct contracarează efectele dietelor bazate pe grăsimi și stimulează metabolismul lipidic. Totodată, acesta ajută și a buna funcționare a sistemului digestiv, facilitând eliminarea toxinelor din organism. Acai este o sursă bună de fibre, care contribuie la o digestie normală. Totodată, acai menține celulele puternice și le protejează de acțiunea radicalilor liberi, care sunt cei mai mair dușmani ai organismului în zilele noastre.

Numeroase produse cosmetice conțin ulei de acai, datorită nivelului ridicat de antioxidanți pe care acesta îl conține. Acest tip de ulei este o alternativă mult mai bună la numeroasele produse cosmetice care conțin ingrediente chimice. Utilizarea acestuia nu conduce la efecte negative pe termen lung. Uleiul de acai hidratează în profunzimea stratului de piele și combate apariția semnelor îmbătrânirii.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top