Connect with us

Revistateo.ro

Aceasta femeie a crezut ca are o simpla eczema, dar de fapt avea o boala de piele foarte dureroasa

Stiri

Aceasta femeie a crezut ca are o simpla eczema, dar de fapt avea o boala de piele foarte dureroasa

O femeie din statele Unite ale Americii a fost diagnosticata cu o boala de piele foarte dureroasa si rara. La inceput ea a crezut ca este vorba despre o eczema la nivelul axilei si a incercat sa o trateze cu diverse creme si remedii naturiste, insa problema s-a agravat. Pe langa roseata pielii au inceput sa apara noduli durerosi, care s-au transformat apoi in pustule. Femeia a mers la medic de urgenta. Ea a fost diagnosticata cu hidrosadenita supurativa.

Aceasta boala de piele este strans legata de folicullii de par. Din cauze necunoscute foliculii se inflameaza si apar mici noduli. Daca la inceput acestia nu par a fi un simptom grav, ei devin in scurt timp extrem de durerosi. Desi cauzele aparitiei acestei afectiuni nu se cunosc, se iau in considerare de cele mai multe ori probleme precum foliculita, obezitatea, diabetul sau frictiunea locala.

CITESTE SI: PUDRA DE CIUPERCI: UN NOU SUPERALIMENT

CITESTE SI: AFLA DACA ESTI SANATOS IN 30 DE SECUNDE

 

Stresul si fumatul sporesc riscurile aparitiei acestie boli si modul in care simptomele sunt resimtite. Leziunile initiale apar de cele mai multe ori pe gat, la axila, in zona inghinala si sub sani (in cazul femeilor). In cazurile grave apar febra, carcinomul scuamos celular, fistule uretrale, anemie si chiar artrita.

Tratamentul acestie boli de piele se face in functie de gravitatea leziunilor. Exista cazuri in care leziunile se pot trata cu medicamente, insa in cazurile grave se recurge la interventii chirurgicale. Hidrosadenita supurativa devine in foarme multe cazuri cronica, iar atunci se trateaza cu antibiotice pe termen lung, steroizi sistemici si contraceptive. Pentru a preveni aceasta afectiune este indicat sa aveti o greutate normala si o igiena corespunzatoare.

hs

sursa foto: enkivillage.com; positivemed.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top