Connect with us

Revistateo.ro

stranuta-08102015

Stiri

Acest copil stranuta de 12.000 ori pe ZI! Iata ce spun medicii despre acest CAZ CIUDAT

O fata de doar 12 ani a ajuns sa stranute de 12.000 de ori pe zi, iar medicii se lupta sa gaseasca o cauza la acest fenomen bizar.

Acum 3 saptamani Katelyn Thornley a inceput sa stranute, iar de atunci nu s-a mai oprit. Fata are in jur de 20 de crize pe minut, iar asta o face aproape incapabila sa comunice sau chiar sa manance.

Cu toate ca a vizitat sase doctori diferiti, specialistii au ramas socati de acest caz si nu au putut sa dea o explicatie cu privire la ce ar putea declansa reactia ciudata.

De obicei, stranutul este cauzat de virusuri, raceli sau alergii, insa toate acestea au fost excluse in cazul fetei de 12 ani.

Singurul moment de respiro pe care eleva in clasa a saptea il are este atunci cand merge la culcare, dupa o zi obositoare in care a stranutat de aproape 12.000 de ori.

CITESTE SI: VIDEO: Ce au scos medicii din stomacul unei adolescente după un an în care consuma cea mai ciudată mâncare

CITESTE SI: Forma ciudată a capului acestui copil a fost indiciul unei boli crunte

„Acum simt o durere enorma in abdomen, picioarele ma dor si abia apuc sa mananc ceva. Am ajuns sa imi doresc sa imi parasesc corpul, macar pentru cateva momente, pentru a ma vedea cum dorm linistita, caci si in vise stranut”, a declarat Katelyn pentru un post tv din SUA. „Nici nu mai imi pasa ce vor sa-mi faca, vreau doar sa ma opresc”, a continuat aceasta.

Prima explicatie plauzibila ar fi ca fata sufera de un tic nervos. „Unul dintre lucrurile cu care se aseamana stranutul ciudat poate fi ticul”, a declarat Dr Mered Parnes.

Sunt doua tipuri de ticuri, unul de miscare scurta si altul sonor, cunoscut ca tic vocal. Atunci cand cineva are un tic, acea persoana poate sa isi suprime ticul, insa vor simti un disconfort ce poate fi eliminat doar prin realizarea ticului respectiv.

Cu toate ca oamenii de stiinta nu stiu exact ce poate determina aparitia unui tic, se stie momentan ca lipsa somnului este un factor important.

Momentan sunt inregistrate doar cateva zeci de cazuri de stranut compulsiv, iar in multe cazuri acest fenomen dispare si reapare dupa o perioada.


Sursa foto dailymail

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top