Connect with us

Revistateo.ro

Aceste 5 lucruri te obosesc! CUM POȚI PREÎNTÂMPINA OBOSEALA

Sanatate

Aceste 5 lucruri te obosesc! CUM POȚI PREÎNTÂMPINA OBOSEALA

Ca să faci față provocărilor de zi cu zi trebuie să ai mereu energie. Însă anumite lucrurile ne fură energia și ne obosesc. Oboseala este unul din principalii factori din cauza căruia nu trăim suficient de fericiți, nu ne bucurăm de momentele frumoase ale vieții, nu avem timp de familie și prieteni sau nu dăm randament la locul de muncă. Iată 5 lucruri care instalează oboseala și cum pot fi înlăturate.

DESHIDRATAREA
Având în vedere că avem corpul format 60% din apă este bine ca tot timpul să fim hidratați pentru a da semne de viață. Deshidratarea ușoară încetinește circulația treptat și slăbește mușchii, iar deshidratarea mai pronunțată spre gravă ne provoacă dureri mari de cap și stări de anxietate. Bea câte 8-10 pahare de apă pe zi sau orice alt lichid cate nu conține coloranți sau conservanți artificiali pentru a avea energie mereu.

CITEȘTE ȘI: CELE MAI STRESANTE LOCURI DE MUNCĂ DIN ROMÂNIA

ZAHĂRUL
Legenda potrivit căreia avem nevoie de ciocolată sau în general de ceva dulce să avem energie rămâne o legendă. Și asta pentru că zahărul ne dă o stare de vivacitate doar 10 minute după care suntem moleșiți. După ce cosumăm produse din zahăr, insulina crește brusc iar zahărul din sânge scade și asta se traduce prin incapacitatea de concentrare în momente importante ale zilei. Consumă alimente cât mai puțin procesate și evită adaosurile inutile de zahăr.

STRESUL
Ne stresăm zilnic pentru diferite lucruri despre care credem a doua zi că nu au fost semnificative. Da, doar că a doua zi ne stresăm din nou pentru alte lucruri pentru care a treia zi vom găsi un alt motiv de care să râdem a patra zi și tot așa până la restul vieții. Toate aceste gânduri neproductive ne provoacă oboseală. Vechile practici yoga și mișcarea în aer liber pot face minuni în acest sens.

STATUL
Efectiv stai fără să faci nimic și te gândești la diferite lucruri, ba chiar îți consumi energia făcând planuri care niciodată nu se concretizează, indiferent că sunt benefice sau proaste. Mergi la sala de fitness sau du-te în oraș la o plimbare, chiar și dacă afară plouă sau e frig.

DEZORDINEA
Un birou cu un teanc de hârtii sau o cameră cu haine și obiecte peste tot aruncate vor aduce cu sine o stare de negativitate și stres. Acest lucru îți suge energia și oboseala e la un pas distanță. Sfatul evident în acest caz este să te apuci de puțină ordine prin casa ta.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top