Connect with us

Revistateo.ro

Acestea sunt CELE MAI ÎNGROZITOARE boli din lume

Stiri

Acestea sunt CELE MAI ÎNGROZITOARE boli din lume

Acestea sunt cele mai îngrozitoare boli din lume:

NEVRALGIA TRIGEMINALĂ
Acestă tulburare afectează al cincilea nerv cranian, unul dintre cei mai importanți pentru echilibrarea nervilor feței. Nevralgia trigeminală de tip 1 se manifestă printr-o durere incredibilă care se extinde de la nivelul capului pe toată fața pacientului, iar un astfel de episod dureros are o durată de două minute (atacurile pot apărea frecvent).

Nevralgia trigeminală de tip 2 este mai puțin dureroasă, pacientul simțind pe propria piele, la nivel capului și al feței descărcări electrice. Acest tip de nevralgie poate dura ani de zile până la vindecare. Chiar dacă este recomandată morfina pentru calmarea durerilor, aceasta are un efect pe termen foarte scurt. La fel și intervențiile chirurgicale, nu fac decât să amâne durerea.

CITEȘTE ȘI: CUM SCAPI DE ORICE BOALĂ CU ALIMENTELE ALCALINE

FEBRA HEMORAGICĂ DIN MARBURG
Această febră hemoragică a fost depistată în Germania și Iugoslavia, primul caz fiind depistat în anul 1967. Febra hemoragică din Marburg este identică cu virusul Ebola. Vezi simptomele febrei hemoragice AICI.

ORIS CANCRUM
Această boală afectează țesutul facial al persoanelor și este frecventă mai ales în rândurile copiilor până în 6 ani. Boala este răspândită pe întreg teritoriul african, având o rată a moralității de 80%. Cei care supraviețuiesc sunt izolați de societate deoarece trăiesc toată viața cu o față desfigurată.

BLESTEMUL LUI ONDINE
Potrivit mitologiei franceze, Ondine era o nimfă care își tortura amanții lipsindu-i de respirație în timpul somnului. Boala poartă numele de sindrom de hipo-ventilație central congenitală. Persoanele care suferă de această boală au o carență în funcționarea sistemului nervos care regulează respirația. Acest lucru înseamnă că, uneori, creierul uită să îi transmite persoanei că trebuie să respire.

În momentul în care pacienții dorm, aceștia sunt conectați la sisteme de ventilație. Dacă pacienții reușesc să supraviețuiască bolii până la vârsta de adult, aceștia pot să o ducă mulți ani mai departe cu ajutorul aparatelor de ventilație.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top