Stiri
Acidul care STOPEAZA sangerarile menstruale
Sangerarile menstruale pot fi ameliorate cu ajutorul alimentelor dar si cu anumiti acizi. Acidul mefenamic este un medicament cu ajutorul caruia iti poti regla ciclul menstrual.
Acidul mefenamic reduce pierderea de sange. Este un puternic antiinflamator nesteroidian, care reduce nivelurile prostaglandine ‘rele’ din organism.
Prostaglandinele ‘rele’ prezente in numar mare cresc riscul de inflamare a uterului si cauzeaza probleme in coagularea sangelui. Acest acid face ca prostaglandinele ‘rele’ sa se diminueze semnificativ.
Atentie foarte mare cand iei acid mefenamic! Efectele secundare pot fi extrem de neplacute, incluzand oboseala cronica, eruptii cutanate si tulburari gastrice.
In cazul in care te prezinti la medicul ginecolog pentru ca sangerarile menstruale nu inceteaza, este posibil sa iti recoleteze o proba din vagin deoarece, in cele mai multe cazuri, cauza sangerarilor de neoprit poate fi o infectie la nivelul organului genital feminin.
CITESTE SI: Ce se întâmplă în creierul unei femei în timpul menstruației
CITESTE SI: Igiena intimă corectă în timpul menstruației
Exista o serie de alte metode pentru a preveni sangerarile menstruale. Printre acestea, se recomanda consumul alimentelor care contin vitamina A, B, C, fier si zinc.
Vitamina A este un puternic antioxidant. 92% din femeile care au luat suplimente de vitamina A au sustinut ca au scapat de durerile cauzate de ciclul menstrual, conform unui studiu american recent.
Vitamina B este necesara pentru a ajuta ficatul sa sintetizeze estrogenul aflat in exces si previne formarea cheagurilor de sange si a chisturilor neplacute.
De asemenea, si vitamina C, prezenta in citrice si patrunjel, reduce sangerarile menstruale. Peste 80% dintre femeile care iau vitamina C nu simt cu aceeasi intensitate durerile menstruale iar sangerarile sunt reduse.
O dieta echilibrata te ajuta sa previi sangerarile abundente. Ai nevoie de calciu (se gaseste in lapte si branzeturi) si acizii grasi Omega 3.
Sursa foto: Shutterstock