Connect with us

Revistateo.ro

Actorul John McMartin a murit

Stiri

Actorul John McMartin a murit

Actorul John McMartin a murit la varsta de 86 de ani dupa ce s-a chinuit ani de zile cu o boala crunta. Actorul american a fost unul din cei mai cunoscuti si apreciati actori de pe Broadway.

Acesta a jucat in productii cinematografice de mare succes, printre care „High society”, „Don Juan” sau „Show Boat”. A fost nominalizat de 5 ori la premiile Tony pentru rolurile din filmele mentionate mai sus. A jucat, de asemenea, in productia „Into the woods”, regizata de Stephen Sondheim si James Lapine.

John McMartin ramane in memoria iubitorilor de arta teatrala pentru musicallurile in care a jucat. Unul din cele mai de succes a fost „Anything Goes”, relansat in anul 2011. Critici pozitive a primit si productia „A free Man of Color” (2010) si „Grey Gardens” (2006).

A murit Dan Dermengiu, directorul INML

A murit Michael Cimino, regizorul care a pus pe pelicula razboiul din Vietnam

Alte productii in care a jucat McMartin:
– „All the President;s Men (Toti oamenii presedintelui)”;
– „Murder, she wrote”;
– „Oz”;
– „Touched by an Angel”;
– „Unbreakable Kimmy Schmidt”.

John McMartin s-a nascut pe 18 noiembrie 1929 in statul american Indiana. Acesta a decedat in Manhattan, New York, Statele Unite. A fost casatorit intre 1968 si 1971 cu Cynthia Baer, relatie din care au rezultat doi copii: Susan si Kathleen.

Moartea actorului vine la cateva zile dupa ce publicul cinefil s-a despartit de un alt mare titan al filmului, Bud Spencer, cunoscut pentru personajul Piedone cu care i-a cucerit si pe romani. Tot zilele trecute s-a stins din viata si Michael Cimino, regizorul care a pus pe pelicula razboiul din Vietnam.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top