Connect with us

Revistateo.ro

Sebastian Papaiani a murit. Actorul care a jucat in numeroase filme si seriale romanesti s-a stins din viata la 80 de ani.

Stiri

Actorul Sebastian Papaiani a murit

In cursul zilei de marti, Sebastian Papaiani a încetat din viață. Artistul s-a stins din viata la varsta de 80 de ani.

UPDATE: Reactiile marilor artisti dupa moartea lui Sebastian Papaiani. A plans cand a auzit

Sebastian Papaiani s-a nascut pe 25 august 1936 la Pitesti si este unul dintre cei mai iubiti actori din Romania. Acesta a jucat in numeroase filme si seriale de televiziune precum „Pacala” si „Numai iubirea”, ultima productie fiind difuzata acum 11 ani de Acasa TV.

Citeste si: Sebastian Papaiani, internat de urgenta!

Citeste aici cine a fost Sebastian Papaiani si care este drama nestiuta a marelui actor!

Sebastian Papaiani a primit o stea pe Aleea Celebritatilor din Bucuresti pentru intreaga sa activitate. Ileana Stana Ionescu si Sebastian Papaiani sunt doi creatori de viata, permanent tonici, radianti, ce depasesc luminile scenei si ale ecranului in orice imprejurari. Ei au reusit, prin prezenta lor plina de farmec si de caldura, sa transmita energii pozitive, contagioase de viata si bucurie.

Actorul Sebastian Papaiani a fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul national Serviciul Credincios in grad de Cavaler, alături de alti actori, „pentru devotamentul si harul artistic puse in slujba teatrului romanesc, cu prilejul implinirii unui veac și jumatate de existenta a Teatrului National din Bucuresti.”

Momente umoristice cu Sebastian Papaiani si Geo Costiniu. Fragment din emisiunea „Un cantec, o gluma”, realizata de Gh.E.Marian. Sursa: arhiva TVR

Spunea, intr-un interviu, ca si-ar fi dorit sa-l joace pe Cyrano de Bergerac si Don Quijote.

”In teatru sau in film, eu intotdeauna am plecat la drum cu un alt personaj pe care ­l-am dus in spate. Nu m-am jucat niciodata pe mine sau nu am jucat ce as fi dorit eu. De exemplu, mi-as fi dorit ­sa-l joc pe Cyrano de Bergerac, pentru ca aveam nasul mare. Visam treaba asta. A trecut vremea, n-am mai avut timp. Am mai vrut sa joc rolul lui Don Quijote. Şa stiti ca intotdeauna actorii vor muri spunand ca mai voiau sa joace cutare sau cutare rol. Rolurile pe care le-am jucat nu m-au framantat niciodata. Nu ma consuma. Dar asta nu inseamna ca nu ma gandesc mult la ele”, spunea actorul in iulie 2011.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top