Connect with us

Revistateo.ro

Aeroporturile Henri Coanda si Baneasa, in topul european al cresterii traficului aerian in anul 2016

Stiri

Aeroporturile Henri Coanda si Baneasa, in topul european al cresterii traficului aerian in anul 2016

Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul Internațional Bucuresti Baneasa Aurel Vlaicu au fost clasate, saptamana aceasta, de catre Airports Council International – Europe in top 5 european al aeroporturilor care au inregistrat cea mai mare crestere a traficului aerian in intreg anul 2016.

Astfel, la categoria aeroporturilor cu 5 – 10 milioane de pasageri pe an, Aeroportul Henri Coanda, care a avut o crestere de 18,3% a traficului aerian, a ocupat al patrulea loc, dupa aeroporturile Berlin Schoenefeld, Larnaca (Cipru) si Faro (Portugalia), fiind urmat de aeroportul din Porto.

Aeroportul Baneasa a ocupat al treilea loc european, dar la categoria sub 5 milioane de pasageri pe an, unde clasamentul este: Oradea, Iasi, Bucuresti Baneasa (cu o crestere de 121,8% a traficului aerian), Bruges si Harkov (Ucraina)

in 2016, la categoria aeroporturilor cu peste 25 de milioane de pasageri/an, clasamentul este: Dublin, Barcelona El Prat, Amsterdam, Copenhaga si Madrid. La categoria 10 – 25 de milioane de pasageri/an, pe primele locuri s-au clasat aeroporturile Alicante, Malaga, Koln-Bonn, Varsovia si Birmingham.

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti a inregistrat in anul 2016, pe cele doua aeroporturi ale Capitalei – Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti Baneasa-Aurel Vlaicu, un numar record de 10,99 milioane de pasageri si 120,7 mii de miscari aeronave (aterizari si decolari). Din total, pe AIHCB s-au inregistrat 10,98 milioane de pasageri si 108,2 mii de miscari de aeronave.

Evolutia numarului de pasageri pe cele doua aeroporturi ale Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti depaseste tendinta generala inregistrata la nivel european, de 5,1%. in plus, pe aeroporturile Capitalei s-a inregistrat o crestere substantiala a numarului de miscari de aeronave, devansand si la acest capitol trendul european, care a ajuns anul trecut la 3,2%. Astfel, anul trecut, numarul miscarilor de aeronave pe aeroporturile din Bucuresti a crescut cu 11,2% fata de aceeasi perioada a anului 2015.

h2> Despre CNAB:

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti si-a inceput activitatea la data de 5 februarie 2010 si asigura coordonarea operationala si managementul celor doua aeroporturi ale Capitalei. CNAB a fost infiintata prin fuziunea societatilor care gestionau aeroporturile bucurestene: Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti Baneasa Aurel Vlaicu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top