Sanatate
Afectiuni genitale despre care nu stiai. Ce sunt ureaplasmoza si micoplasmoza
O serie de microbi iti ameninta sanatatea intima. Unii dintre acestia produc infectii serioase ce se pot agrava in boli serioase ale organelor genitale. Multi dintre microbi pot parazita in tractul respirator si in organele genitale ale adultilor.
Cele 2 afectiuni genitale despre care nu aveai habar:
Ureaplasmoza si micoplasmoza sunt infectii cauzate de microbii ureaplasmei si a micoplasmei (cele mai mici si simple organisme vii). Microbii din cele doua organisme au o anatomie aproape identica, acestia provenind din familia Mycoplasmacea. Se intampla foarte rar ca o persoana sa aiba doar una din cele doua infectii; de obicei acestea vin „la pachet”.
Ce sunt ureaplasmoza şi micoplasmoza?
Ureaplasmoza şi micoplasmoza sunt infecţii cauzate de microbii ureaplasmei şi ai micoplasmei. Aceşti microbi pot să paraziteze în tractul respirator şi în organele genitale ale adulţilor şi ale copiilor.
Ureaplasmele produc inflamatii ale organelor genitale si pot provoca atat femeile cat si barbatii. Potrivit mai multor studii pe aceasta femeie, 40% dintre femei poarta ureaplasma, iar procentul la barbati este mai mic: in jur de 20%. Ureaplasma poate fi intalnita si la oamenii sanatosi, inclusiv la copii.
CITESTE SI: Ce se întâmplă când amâni vizita la ginecolog. Află părerea specialistului
Ureaplasma se transmite printr-un contact sexual neprotejat sau orice fel de contact cu un purtator al infectiei. Transmiterea infectiei cu ureaplasmoza este facuta strict fizic intrucat nu afectiunea nu intra in categoria bolilor cu transmitere sexuala.
Simptomele ureaplasmozei si micoplasmozei:
1. Dureri si senzatii de usturime la nivelul penisului sau al vaginului;
2. Eliminari de puroi din organele genitale;
3. Dureri testiculare;
4. Eliminari de sange din organul genital feminin in afara ciclului menstrual’
5. Dureri in partea de jos a abdomenului.
Daca ai observat unul din simptomele enumerate mai sus, trebuie sa te adresezi de urgenta medicului ginecolog pentru o examinare detaliata. Daca nu va tratati cand aveti astfel de infectii, pot exista complicatii: la barbati se poate forma oricand uretrita cronica, infertilitatea si prostata cronica. La femei, ureaplasmoza poate duce la infertilitate si cervicita cronica.
Ureaplasmoza pune in pericol si sanatatea bebelusului la o femeie insarcinata: micutul poate pierde in greutate in interiorul burtii si risca sa se nasca prematur.
Sursa foto: Shutterstock