Connect with us

Revistateo.ro

Află în ce condiţii participă România la Eurovision

Inedit

Află în ce condiţii participă România la Eurovision

Află în ce condiţii participă România la Eurovision. Tragerea la sorţi în vederea intrării în concurs a ţărilor participante la ediţia din 2015 a Eurovisionului a avut loc luni la sediul primăriei din Viena, gazda de anul acesta a showului muzical.

Astfel, s-a decis ca în prima semifinală de pe 19 mai, cea în care concurează şi România, să participe 16 ţări, iar în cea de-a doua, programată două zile mai târziu, să intre în lupta pentru finală 17 ţări.

Ordinea concurenţilor din prima semifinală va fi după cum urmează: Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, România, Rusia, Albania, Georgia şi Ungaria. Pe 21 mai, ţările care vor concura în a doua semifinală vor intra în concurs astfel: Norvegia, Irlanda, Cehia, Lituania, San Marino, Malta, Portugalia, Muntenegru, Elveţia, Azerbaidjan, Slovenia, Letonia, Polonia, Islanda, Israel, Cipru şi Suedia.

Momentan, fanii din România mai au de aşteptat până vor avea ocazia să aleagă melodia preferată, care să reprezinte ţara noastră la competiţia de la Viena. Abia luni s-a dat startul înscrierilor pentru faza naţională, iar cei interesaţi să participe au timp până pe 8 februarie să-şi trimită piesele către sediul TVR. După această dată, un juriu de specialitate va alege timp de trei zile (9, 10, 11 februarie) doar 12 piese, care vor intra în etapa finală pe ţară. 8 martie va fi ziua în care România va alege pe cine trimite la ediţia din 2015 a concursului Eurovision.

Cele mai bune reprezentaţii ale României la competiţia europeană au fost acelea ale Luminiţei Anghel şi Sistem, în 2005 şi ale Paulei Seling şi Ovi, 2010. Atunci, artiştii au reuşit să se claseze pe locul trei în topul final. Anul trecut ţara noastră a participat cu piesa “Miracle”, interpretată tot de Paula Seling şi Ovi, care a ocupat doar poziţia a 12-a.

Finala Eurovision de anul acesta va avea loc pe 23 mai la Viena, după ce Conchita Wurst a câştigat detaşat ediţia de anul trecut de la Copenhaga, Danemarca.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top