Connect with us

Revistateo.ro

dormi

Stiri

Află ce se întâmplă dacă nu dormi suficiente ore pe noapte

Timpul pe care îl dedici somnului și odihnei este foarte important pentru sănătatea ta. Dacă dormi prea puține ore pe noapte, starea sănătății tale se poate deteriora.

CITEȘTE ȘI: CARE ESTE LEGĂTURA DINTRE SOMN ȘI TOXINELE DIN ORGANISMUL TĂU

Atunci când nu dormi suficiente ore pe noapte organsimul tău are de suferit. Acele minin 8 ore de somn îți pot influența sănătatea mai mult decât crezi.

1. Lipsa somnului duce la depresie. Studiile recete efectuate asupra lipsei de somn au demonstrat faptul că atunci când nu dormi suficient poți suferi de depresie. Starea de oboseală, atât cea fizică cât și cea psihică, duce la declanșarea emotiilor negative, a frustrărilor și, în final, a depresiei.

2. Lipsa somnului duce la acumularea kilogramelor. Cercetările în domeniu au devonstrat faptul că persoanele care nu dorm suficiente ore în fiecare noapte au probleme cu greutatea. Aceștia sunt predispuși și altor boli, precum cele cardiace.

3. Lipsa somnului scade puterea de concentrare și de învățare. În timpul somnului creierul tău se odihnește și procesează toate informațiile primite de-a lungul zilei. Atunci când nu ești odihnit, nu te poți concentra asupra lucrurilor și nu poți acumula informații noi, deoarece creierul tău încă le procesează pe cele deja acumulate.

4. Lipsa somnului afectează organismul în procesul de vindecare. Așa cum probabil ai observat, atunci când ești bolnav ai nevoie să dormi mai mult. Este metoda organismului tău de a se recupera, și este bine ca în perioadele de covalescență sa dormi cât mai mult posibil. Chiar ți o simpla răceală te poate face să dormi mai mult.

Sursa foto: psychologytoday.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top