Connect with us

Revistateo.ro

Află cine este cel mai difuzat artist al României

Inedit

Află cine este cel mai difuzat artist al României

Află cine este cel mai difuzat artist al României. Reprezentanţii CREDIDAM au făcut public, în cadrul unei conferinţe de presă, clasamentul celor mai bine plătiţi artişti din România de anul trecut. De asemenea, au fost discutate sumele pe care le-au primit artiștii, precum şi alte probleme cu care se confruntă organizaţia în colectarea drepturilor de autor.

Clasamentul reflecta drepturile băneşti repartizate de Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiştilor Interpreţi acestora. Remunerațiile au fost acordate conform volumului difuzării interpretării lor de utilizatorii din diverse medii: televiziune, radio, cinema, cablu, copie privată, ambiental, internet.

Primul în acest top este interpretul de muzică pop, Smiley, cu încasări de peste 130.000 de lei, pe locul al doilea se află Connect-R, care a obţinut peste 120.000 de lei, iar interpretul de muzică folk şi actorul Mihai Mărgineanu se află pe poziţia a treia în clasament, cu încasări de mai bine de 100.000 de lei.

Urmează Matteo (aproximativ 100.000 de lei), Mihai Bobonete (100.000 de lei), doi membri ai formaţiei Fly Project Daniel Deneş și Tudor Ionescu (peste 90.000 de lei), Andra (82.000 de lei), Loredana Groza (peste 74.000 de lei), DJ Sava (67.000 de lei), Lora (peste 60.000 de lei), precum şi membrii formaţiei Holograf – Dan Bittman, Romeo Dediu, Octav Furtună, Emilian Petroşel, Iulian Vrabete -, cu încasări de peste 58.000 de lei fiecare.

Maneliștii nu fac parte din top! Ştefan Gheorghiu a spus că aceştia nu se află în clasament pentru că aceştia sunt difuzaţi în special pe postul Taraf TV, care este patronat de Silviu Prigoană şi care „nu plăteşte” CREDIDAM având „o problemă în instanţă” cu acesta. Reprezentantul CREDIDAM a adăugat că, oricum, „vremea manelelor a trecut”.

În ceea ce priveşte încasările actorilor – care, de altfel, nu se află în topul celor mai difuzaţi artişti -, Carmen Tănase a precizat că în această situaţie „se discută numai despre actorii care apar în seriale TV şi în reclame”. De altfel, se pare ca nu se compară cu cei care cânta: „Sumele nu sunt foarte mari, comparativ cu muzica, sunt mult mult mai mici, seriale nu prea mai sunt, sunt redifuzări care se plătesc mult mai puţin decât o primă difuzare”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top