Connect with us

Revistateo.ro

Afla cum îndepartezi petele de pe materialele sensibile

Stiri

Află cum îndepărtezi petele de pe materialele sensibile

Petele de pe hainele din dantelă sau mătase sunt adevărate traume pentru garderoba ta. Uite cum îndepărtezi orice tip de pată de pe aceste materiale.

Petele de vin roşu. Dacă te lupţi cu această problemă, toarnă peste pată orice fel de alcool incolor: vodkă, ţuică sau alcool pur. Apoi pune haina la înmuiat în apă călduţă cu detergent, pentru 30 de min.

CITEŞTE ŞI: AFLĂ CUM SE PREPARĂ CEL MAI PUTERNIC ANTIBIOTIC NATURAL

Petele de cafea. Cafeaua de dimineaţă ţi-a lăsat urme pe bluza din mătase? Încearcă să ştergi pata cu o cârpă îmbibată în apă minerală gazată, după care lasă materialul aproximativ o oră, în apă cu foarte multă sare. Apoi spală şi clăteşte bine bluza.

Petele de suc de fructe. Petele de suc se pot îndepărta uşor cu ajutorul unui amestec de alcool cu amoniac. După care haina trebuie clătită foarte bine cu apă călduţă. Iar dacă ai lăsat pata să se usuce, atunci aplică pe ea glicerină, lasă să acţioneze 1-2 ore, după care adaugă câteva picături de oţet  şi lasă-l 5-10 minute şi clăteşte foarte bine.

Petele de grăsime şi ulei. În cazul ţesăturilor de mătase, petele de grăsime pot fi uşor îndepărtate prin înmuierea materialului într-o soluţie în care ai dizolvat multă sare şi amoniac.

Petele de ciocolată sau cacao. Cu un tampon de vată înmuiat în glicerină freacă bine pata murdară de ciocolată sau cacao. Această procedură o poţi face pe orice fel de ţesătură. După 10 min. spală articolul vestimentar în apă călduţă.

Petele de iarbă. Îndepărtează pata prin aplicarea unei soluţii formată din zeama unei lămâi şi puţină apă, lasă 20 de minute, apoi spăla haina cu apă caldă şi detergent. O altă metodă o reprezintă frecarea cu spirt fierbinte.

Petele de transpiraţie. Neplăcutele şi urâtele pete de transpiraţie se pot scoate uşor cu o soluţie formată din apă şi oţet. Toarnă această compoziţie peste pată şi lasă 10-15 minute, după care spală haina cu apă caldă şi detergent.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top