Connect with us

Revistateo.ro

Află de ce pari obosită și atunci când nu ești

Stiri

Află de ce pari obosită și atunci când nu ești

Totul pare a fi foarte simplu: dormi cel puțin 8 ore pe noapte și te trezești plină de energie! Totuși, atunci când te privești în oglindă, chipul tău nu spune același lucru, iar tu pari foarte obosită! Cearcănele reprezintă una dintre cele mai mari probleme ale femeilor din zilele noastre. Modul de viață haotic și stresul pot fi factori care influențează apariția acestor cercuri închise la culoare sub ochi.

CITEȘTE ȘI: CELE MAI INCREDIBILE INGREDIENTE PENTRU TENUL TĂU

Specialiștii spun că cearcănele pot fi chiar și ereditare. Persoanele cu pielea măslinie sau tonuri mai închise, au în mod obișnuit cearcăne în permanență. Femeile cu tenul mai închis au deseori probleme cu hiperpigmentarea, care se întâmplă atunci când anumite zone ale tenului devin mai negricioase decât altele datorită conținutului ridicat de melanină. Pielea subțire de sub ochi este predispusă la această problemă și astfel tu arăți mai obosită decât ești. Aceste cearcăne devin mai vizibile odată cu înaintarea în vârstă, deoarece pielea se subțiază.

Zona de sub ochi este cea care îmbătrânește cel mai rapid. De aceea este esențial să îi oferi o îngrijire intensă și să folosești produse special create pentru ochi. Anumite ingrediente chimice pot deteriora rapid pielea subțire și astfel cearcănele vor avea un aspect și mai neplăcut. Totodată, cearcănele pot apărea și datorită alergiilor. Dacă obișnuiești să îți freci ochii deseori din cauza unei alergii, această acțiune poate determina în timp apariția cercurilor negre de sub ochi. Nutriția deficitară și lipsa alimentelor esențiale pentru sănătatea pielii joacă un rol extrem de important în apariția acestor probleme.

Cel mai important pas pentru prevenirea cearcănelor este să adopți un stil de viață sănătos și echilibrat, o dietă din care să nu îți lipsească toți nutrienții necesari și un program zilnic de antrenament. Cremele hidratante special create pentru zona ochilor sunt un must have.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top