Connect with us

Revistateo.ro

Află de ce părul crește mai repede în timpul sarcinii

Par & Coafuri

Află de ce părul crește mai repede în timpul sarcinii

Schimbările de textură ale părului sunt foarte frecvente în timpul sarcinii. Totodată părul crește mai repede decât de obicei, deoarece hormonii de sarcină afectează organismul în diferite moduri. Iată câteva motive pentru care părul crește mai rapid în această perioadă!

În mod normal, 90% dintre firele de păr sunt în creștere, iar 10% sunt într-o stare de repaus. 90% din păr crește cu un centimentru pe lună, iar după faza de repaus, părul cade și este înlocuit de noi foliculi. În medie, femeile pierd aproximativ 100 de fire de păr pe zi.

CITEȘTE ȘI: CUM TREBUIE SĂ ÎȚI ÎNGRIJEȘTI PĂRUL PE TIMP DE IARNĂ

Femeile însăcinate se bucură de o creștere mai rapidă a părului în special în primul trimestru, când nivelul de hormoni androgeni din corpul lor crește. Părul este mai gros ca înainte și cade mai puțin. Creșterea nivelului de hormoni face ca părul să rămână mai mult timp în faza de repaus, iar rezultatul este un păr mai lucios.

Consumul de vitamine din timpul sarcinii duce la o creștere mai rapidă a firului de păr. Astfel se prelungește faza de creștere a părului, iar textura acestuia devine mai plină, firul mai gros și mai rezistent. Părul crește mai rapid pe tot parcursul sarcinii și revine la normal după aproximativ 6 luni de la naștere.

De asemenea, somnul reduce nivelul de stres din organism, ceea ce ajută la creșterea părului într-un ritm mai rapid. Părul ondulat poate deveni mai drept sau viceversa. Schimbările în textura părului sunt și ele foarte frecvente. De asemenea, puteți avea un păr mai uscat sau mai gras decât de obicei, în funcție de organismul dumneavoastră.

Cu toate acestea, unele femei pot avea pierderi severe ale podoabei capilare, ceea ce înseamnă că au deficiențe de fier, proteine sau iod. În acest caz părul este mai fragil, uscat și mai deschis la culoare.  Multe femei pierd o cantitate semnificativă de păr în perioada de după naștere și imediat după alăptare. Acest lucru se datorează faptului că nivelul hormonilor revine la normal

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Par & Coafuri

To Top