Connect with us

Revistateo.ro

Afla mai multe despre cosmeticele organice

Stiri

Afla mai multe despre cosmeticele organice

Produsele cosmetice organice și cele naturale încep să își facă tot mai mult loc pe piața cosmeticelor de la noi. Le găsim la magazinele de tip plafar, în farmacii, mai nou și hypermarketurile au rafturi speciale cu produse organice. Dar câți dintre noi cunosc cu adevărat sensul cuvântului organic și știu toate caracteristicile care ar trebui să însoțească un produs natural 100%?Afla mai multe despre cosmeticele organice in cele ce urmeaza!

Spre exemplu, o cremă organică este aceea ale cărei ingrediente au fost cultivate fără substanțe chimice (pesticide, fertilizatori, etc) și au fost extrase prin metode naturale. Nu vorbim despre produsele „naturale” din supermarketuri, care au  în compoziția lor ingrediente organice pe lângă care își fac loc și alți componenți chimici, care afectează atât sănătatea consumatorului, cât și mediul inconjurător. Un produs cosmetic organic conține minim 95% ingrediente organice. Desigur pe ambalajul acestor cosmetice trebuie să găsiți inscripționată sigla unui organism de certificare. Câteva exemple de astfel de instituții sunt: Soil Association (Marea Britanie), Ecocert (Franta), Biogarantie (Belgia). Toate organismele care certifică produsele cosmetice organice sunt private. Majoritatea acestor instituții au un standard comun care se intitulează COSMOS.

Dacă deja ai o alimentație bazată pe produse organice, știi cât de importante sunt acestea pentru sănătatea și bunăstarea organismului tău. Este mult mai sigur să ții chimicalele și toxinele departe de tine. Cosmeticele organice conțin derivate din plante și uleiuri vegetale, acestea fiind o alternativă mult mai sigură față de majoritatea produselor cosmetice făcute cu aditivi sintetici. Chimicalele din produsele de îngrijire obișnuite se absorb în sânge, fapt care poate cauza grave probleme de sănătate pe termen îndelungat.  Acestea sunt toxice chiar și utilizate în doze mici. Totodată, în mod paradoxal (mai ales când vine vorba de cremele pentru față), ingrediente ca alcoolul, conservanții sau petrolul pot cauza riduri.

Din păcate, la noi majoritatea consumatorilor nu acordă atenție acestor aspecte. Unii datorită prețurilor puțin mai ridicate ale produselor organice, alții din pură necunoștiință de cauză. De aceea e bine să fiți informați cu privire la cosmeticele pe care le utilizați, fie ele creme de față, loțiuni de corp, șampoane, uleiuri, sau produse de make-up. Sănătatea este pe primul loc, din simplul motiv că nu ne-o dă nimeni înapoi,  odată ce am pierdut-o!

Așadar recomandarea noastră este folosiți mai multe produse organice. Spre exemplu în loc de loțiunile obișnuite de corp încercați uleiurile vegetale cum ar fi: uleiul de cocos, untul de shea, uleiul de măsline, uleiul  de germeni de grâu.

Nu trebuie să vă speriați de folosirea uleiurilor nici pentru față.  Chiar dacă aveți un ten mai gras, există anumite uleiuri care vă ajută considerabil.  Spre exemplu,  uleiul de jojoba reglează excesul de sebum. Încercați uleiul de argan care luptă împotriva ridurilor, crescând umiditatea la nivelul pielii. Pentru tenul matur si pentru cel uscat puteți utiliza uleiul de luminița nopții, bogat în acid linoleic.

Pentru păr uleiul de măsline face minuni, însă nici cel de cocos nu se lasă mai prejos. Dacă aveți un scalp uscat și iritat, arganul este cel mai potrivit.

Când vine vorba de produse de make-up organice, e bine să știți că au texturi mult mai lejere decât cele clasice și culorile sunt obținute doar din pigmenți naturali. Acestea nu conțin parabeni, aluminiu, plumb sau mercur, silicon, organisme modificate genetic. De asemenea aceste cosmetice nu sunt testate pe animale. Gândiți-vă doar la cât de sensibilă este pielea feței, mai ales cea din jurul buzelor sau a ochilor. Nu vă este clar că un produs natural este mult mai benefic pentru aceste zone, decât unul plin de substanțe chimice și toxine? Învățați să citiți etichetele, informați-vă despre ingredientele care sunt dăunătoare, asigurați-vă ca produsele de make-up pe care le-ați cumpărat sunt certificate.

Rețineți: nu tot ceea ce se găsește în magazinele de tip Plafar sau la rafturile cu produse organice din supermarketuri este 100% natural!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top