Stiri
Află totul despre cea mai la modă metodă de terapie, cromoterapia
Cromoterapia, sau terapia prin culori este, în prezent, cea mai la modă metodă de terapie folosită de către psihologi. Descoperă singur cum te pot ajuta culorile să-ți reglezi starea emoțională.
CITEȘTE ȘI: ÎNVAȚĂ CUM SĂ ASORTEZI CULORILE
Studiile recente în domeniul psihologiei au demonstrat că psihicul uman este foarte influențat de culori, așa s-a detvoltat cromoterapia. Pentru a știi ce haine să porți sau cum să îți decorezi camera, iată ce efect au culorile asupra ta!
1.Albastrul. Este o culoare foarte caldă, care ajută la regenerarea celulară și la capacitatea de adaptare a organismului. Albastrul este folosit în mare parte în calmarea stărilor de anxietate și de nervozitate, în calmarea stresului dar și în scăderea durerilor sciatice sau a tensiunii arteriale.Totuși, este contraindicată persoanelor diabetice.
2. Roșul. Probabil cea mai eficientă culoare în cazul tratamentului prin cromoterapie, roșul ajută la regenerarea celulară și la înmulțirea globulelor roșii. Mai mult decât atât, această culoare îți oferă mai mult curaj și forță. Culoarea este contraindicată persoanelor care prezintă stări inflamatorii sau emoționale.
3. Verdele. Această culoare are rolul de a destinde gândurile și trupul, de a te relaxa și de a te ajuta să te echilibrezi. Aceasta culoare este indicată în special în cazul celor iuți la manie, irascibili și puțin mai greu de controlat. Verdele scade tensiunea sanguină și dilata capilarele, ajută organismul să scape de toxinele acumulate și este culoarea specifică glandei tiroide. În cazul ei nu există contraindicații.
4. Galbenul. Galbenul are rolul de a stimula sistemul limfatic și cel nervos. În plus, această culoare te liniștește, te calmează atunci când ești stresat sau nervos, îți dezvoltă autocontrolul și îți îmbunătățește digestia. Trebuie să ții cont de faptul că este o culoare contraindicată în cazul febrei, a constipației și mai ales a palpitațiilor cardiace.
5. Portocaliul. Atunci când pacea galbenă se întâlnește cu energia culorii roșu, formează portocaliul, o culoare ideală pentru momentele de tristețe sau de agitație. Această culoare se folosește în tratarea problemelor digestive, a bolilor de inimă și a sistemului endocrin.
Cromoterapia se bazează pe vechea artă a utilizării culorilor și a luminii în tratarea afecțiunilor sau bolilor de orice fel. Studiile au arătat că prin utilizarea culorilor din mediul nostru este posibilă îmbunătățirea calității vieții și a sanătății.
Sursa foto: vivomaissaudavel.com.br