Naturiste
Află totul despre ceaiul de mere
Un măr pe zi ține doctorul la distanță. Ei bine, o ceașcă de ceai de mereu face chiar mai mult de atât! Un măr mic conține în jur de 73 de unități de vitamina A și 159 mg de potasiu.Puteți profita de avantajele pe care vi le oferă acești nutrienți savurând o cană de ceai. Acesta este renumti pentru gustul său extrem de plăcut și pentru beneficiile uimitoare pe care le oferă.
Ceaiul de mere este foarte des consumat în Turcia, unde face parte din rutina zilnică. Are foarte mulți antioxidanți și un conținut bogat ăn minerale cum ar fi sodiu, magneziu și potasiu. Aminoacizii și vitaminele B, C și E se găsesc în abundență în ceaiul de mere. Pentru a-l prepara aveți nevoie de:
CITEȘTE ȘI: AFLĂ CUM POȚI AVEA UN SOMN MAI BUN
– o mână de frunze de ceai negru
– 1 litru de apă
– un măr de mărime medie
– cuișoare sau scorțisoară
Puneți la fiert un litru de apă. Spălați mărul, îndepărtați cotorul și tăiați-l în fâșii. Puneți-l în oala cu apă și lăsați-l la fiert. După aproximativ 7-8 minute adăugați frunzele de ceai negru, scoțișoara și cuișoarele și mai lăsați vasul pe foc încă 5 minute. Strecurați ceaiul și îndulciți-l cu zahăr. Serviți-l rece sau cald.
Beneficiile ceaiului de miere:
– întărește sistemul imunitar
– consumul regulat de ceai de mere previne artrita și alte boli inflamatorii.
– ceaiul de mere previne anumtie tipuri de cancer cum ar fi cel de colon, plămâni sau prostată.
– regleză nivelul de colesterol din sânge
– menținie organismul sănătos prin creșterea cantității de oxigen
Efecte secundare:
1. Femeile însărcinate sau care alăptează trebuie să limiteze consumul de ceai de mere deoarece acesta poate provoca reacții în organism care dăunează dezvoltării fătului.
2. Există puține cazuri în care ceaiul de mere provoacă alergii.
3. Ceaiul de mere poate interacționa cu anumite medicamente.