Connect with us

Revistateo.ro

decizii importante

Stiri

Ai de luat o decizie importanta? Mananca ceva dulce!

Simti ca esti mereu indecis si ca nu ai puterea sa iei o hotarare care sa te multumeasca in totalitate? Ei bine, foloseste cateva trucuri care sa te ajute sa iei decizii in care sa crezi!

Mananca ceva dulce! Nivelul crescut de zahar te fac sa gandesti mai limpede decat atunci cand esti infometat. Poti pur si simplu sa bei o bautura dulce care sa iti readuca rezervele de glucide, lucru care o sa iti calmeze creierul si o sa il faca sa se concentreze mai bine asupra deciziei. O cana de cafea indulcita va avea acelasi efect!

CITESTE SI: STUDIU SURPRIZA: cafeaua iti creste concentrarea, dar te face mai putin CREATIV. Vezi ce iti sporeste imaginatia!

CITESTE SI: Iata cat de USOR e sa fii FERICIT: faci patru lucruri simple si tristetea s-a dus pe APA SAMBETEI!

Interzice-ti sa mergi la toaleta! Chiar si prim-ministrul Angliei, David Cameron, o face! A recunoscut ca nu merge la toaleta inainte de intalnirile importante sau cand are de luat o decizie. Ideea este ca, in primul rand, creierul se disciplineaza si are auto-control si, pe de alta parte, te ajuta sa te concentrezi asupra hotararii pe care o vei lua.

In acest sens, s-a realizat si un experiment: jumatate dintre subiecti au fost la toaleta inainte de a intra in camera de testare si cealalta jumatate au baut cateva pahare cu apa. Cei care aveau nevoie la toaleta s-au concentrat mai bine la un test banal de vointa: au refuzat o suma mica pe care ar fi primit-o imediat in schimbul unei plati mai mari pe care ar fi primit-o mai tarziu.

Noaptea e un sfetnic bun! Stii prea bine ca atunci cand ai de luat o decizie importanta, lucrurile devin mai clare dupa un somn bun. Psihologii spun ca vointa are „resurse limitate” si cateodata, pur si simplu, nu putem sa ne hotaram. E mai bine ca inainte de o decizie importanta sa dormim, pentru ca gandurile noastre sa se aseze.

Renunta la sentimentul de vina! De multe ori, o decizie care iti este favorabila te face sa te simti vinovat si sa te intrebi daca nu cumva gresesti fata de altcineva. Renunta la aceasta senzatie de vinovatie si nu te impotrivi hotararilor care te ajuta.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top