Connect with us

Revistateo.ro

Ai mainile crapate de frig

Sanatate

Ai mainile crapate de frig? Scapa de aceasta problema PESTE NOAPTE!

Pielea noastra are foarte mult de suferit de pe urma temperaturilor scazute, mai ales cea a extremitatilor. Scapa de mainile crapate de frig cu doua retete cu efect rapid.

Din cauza frigului, mainile noastre ajung sa se usuce si in final chiar sa crape. In plus, dieta saraca in vitamine si lipsa de umezeala din casa, cauzata de incalzirea prin calorifere sau aeroterme, accentueaza problemele pielii sensibile. Acest lucru poate fi rezolvat foarte simplu, peste noapte, cu doua retete rapide.

1. Manusi si crema pentru mainile crapate.

Cel mai simplu si eficient mod de a scapa de problema crapaturilor aparute pe maini este sa aplici o crema cu efect hidratant intens, apoi sa tragi usor peste maini o pereche de manusi din tesaturi naturale. Chiar daca senzatia nu este una tocmai placuta, va trebui sa ramai cu manusile peste noapte, iar a doua zi cand le vei da jos vei observa o imbunatatire considerabila.

Pielea va fi mult mai moale si catifelata, iar crapaturile se vor ameliora vizibil. Poti repeta prodeceul si in seara urmatoare, pentru a grabi vindecarea si hidratarea zonelor afectate de frig sau lipsa de umezela.

2. Incearca si masca pentru maini cu ulei de masline.

In caz ca ai nevoie de hidratare extra, pune in blender jumatate de ceasca de fulgi de ovaz cu jumatate de lingurita de scortisoara, trei linguri de ulei de masline, doua linguri de apa calda, patru picaturi de ulei esential de portocale si o lingura de miere de albine. Amesteca totul bine pana cand vei obtine o pasta, apoi pune doua prosoape moi (ca de bucatarie) in apa fiarta si stoarce-le.

Aplica pasta din blender pe mainile curate, freaca putin pentru a stimula circulatia, apoi infasoara-ti mainile cu prosoapele respective si lasa amestecul minune sa actioneze timp de 10 minute. La final clateste cu apa calduta si dupa ce tratamentul este finalizat aplica putin ulei de masline sau o crema hidratanta.

Astfel, cele doua retete de mai sus promit sa te scape peste noapte de mainile crapate din cauza frigului. Tu ce alte solutii mai cunosti atunci cand vine vorba de hidratarea pielii pe timp de iarna?

Sursa foto Shutterstock

CITESTE SI: Freaca un OU FIERT pe piele. Nu ai sa crezi ce EFECT MIRACULOS are!

Cateodata, leacurile de pe vremea bunicii ne uimesc! Afla de ce este bine sa freci un ou fiet pe mana. Cine s-ar fi gandit la asa ceva?

Ouale au o multime de beneficii pentru sanatate, dar cu i-ar trece prin cap ca fac bine chiar daca nu le consumi? Un truc excelent este sa fierbi un ou fiert tare, il cureti de coaja si apoi il freci pe piele, pana cand se raceste? Pentru ce este bun? Vindeca orice VANATAIE!

Aplica acest truc de 3-4 ori intr-o zi. Remediul uimitor iti asigura o piele fara vanatai, chiar daca ai patit-o pe mana sau in zona ochilor.

Mai poti reduce aspectul vanatailor cu felii de cartofi tinute la congelator. Te scapa de durere si micsoreaza inflamatia.

Un alt truc interesant este sa aplici un amestec picant dintr-o lingura de piper si 5 linguri de vasilina, de doua ori pe zi.

Un alt remediu usor de facut acasa ce te scapa sigur de vanataie este un terci din ovaz si apa ce se aplica pe piele, de 6 ori pe zi.

O pasta din patrunjel este la fel de eficienta pentru a reduce aspectul neplacut al vanataii.

DE CE TE INVINETESTI USOR? Daca obii o pata neagra pe piele si doar ce te-ai atins de clanta usii sau de un dulap, inseamna ca este posibil sa suferi de lipsa de vitamine. Carentele de vitaminele B, A si K sunt cele „vinovate” pentru sensibilitatea pielii. Ia un supliment alimentar cu un complex de vitamine!

ATENTIE: Acest text are titlu informativ si nu inlocuieste vizita la medic.

Sursa foto: themanthechefthedad.files.wordpress.com

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top