Connect with us

Revistateo.ro

Uite 4 afecțiuni de care ai putea suferi

Stiri

Ai OCHII ROȘII? Uite 4 afecțiuni de care ai putea suferi

Hemoragie. Una dintre cauzele ochilor roșii este dată de hemoragia prin ruperea unor vene. Întrucât sângele se poate localiza între foițele globului ocular, acesta nu poate să iasă în exterior (ca și lacrimile) și rămâne blocat.

Chiar dacă nu pare că este vorba despre o afecțiune gravă, se recomandă un consult de specialitate cât mai repede, pentru a fi sigur că nu ai probleme cu tensiunea.

CITEȘTE ȘI: 3 probleme de sănătate CIUDATE și remediul lor

Conjunctivită. Un alt motiv pentru care poți avea ochii roșii este conjunctivita, manifestată de obicei prin mâncărimi ale globului ocular.

Este cea mai frecventă cauză a înroșirii ochilor și mai puțin gravă ca altele, însă trebuie tratată cu atenție, printr-o vizită la oftalmolog. Într-o astfel de situație, ochiul nu doare, ci ustură, iar vederea ajunge să fie afectată dacă afecțiunea nu este tratată corespunzător.

Atacul de glaucom. Una dintre cele mai grave situații ce cauzează înroșirea ochilor este atacul de glaucom și este însoțită de dureri de cap intense.

Cel care suferă de această afecțiune are stări de vomă, dureri ale globului ocular, iar de multe ori cei afectați cred că totul este cauzat de nevralgia ce se instalează în zona frunții.

Cel mai simplu mod prin care poți descoperi dacă ai motive de îngrijorare este să închizi ochii și să apeși zona ușor. Dacă vei simți că cel roșu doare și pare a fi foarte tare, este necesar să te îndrepți de urgență către un specialist.

Keratită. Această infecție, destul de rară, se manifestă prin lipsa secrețiilor produse în mod normal de glandele globului ocular, astfel că pielița ce acoperă partea din mijloc a ochiului ajunge să fie infectată.

Afecțiunea este mai periculoasă decât conjunctivita, asta din cauza faptului că infecția se localizează fix pe axul ochiului. La fel ca în alte situații, este necesar să te adresezi specialistului, pentru un control amănunțit și un tratament pe măsură.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top