Connect with us

Revistateo.ro

Stil de viata

Ai pește de sticlă bibelou? Poți primi 500 DE LEI acum!

Nu a existat locuință fără mileuri și celebrul pește de sticlă bibelou în perioada comunistă și imediat după, în anii 90.

Lăsate în negura timpului, cele două obiecte decorative revin astăzi în forță la marile târguri ale meșterilor populari ori prin muzee. Un pește de sticlă poate ajunge pe piață și la 450 de lei, cel puțin așa arată unul dintre anunțurile de la Muzeul Kitsch-ului.

Ce poți face cu mileurile vechi?

Ce poti face cu mileurile vechi, din moment ce nu mai sunt la moda? Ai fi surprinsa sa afli ca acestea nu mor niciodata. Chiar daca nu le mai pui pe televizor sau pe mobilier, ele trebuie sa existe in casa ta.

O tanara pe nume Sarah a avut o idee ingenioasa, care s-a viralizat in scurt timp. Videoclipul cu transformarea mileurilor in lustre a strans peste 2.800.000 de vizualizari pe Youtube si este, de departe, una din cele mai tari lucruri vazute vreodata.

Ca sa obtii rezultatul din clip, ai nevoie de niste aracet si baloane. Tot ce trebuie sa faci este sa lipesti mileurile pe baloane. La final, sparge baloanele si vei obtine lustra ta preferata. Nu ramane decat sa introduci o lampa sau un bec inauntru si e gata de pus in camera!

CITEȘTE ȘI: GALERIE FOTO. Cum îți decorezi baia doar cu prosoapele

Decorațiuni HOMEMADE de toamnă

De unde vin macrameurile si mileurile

Cuvantul „macrame” vine din araba. „Migramah” inseamna franj, iar in turca „prosop” sau „servetel”. Mileurile si macrameurile erau folosite drept pelerine pentru camile si cai. Acestea aveau rolul de a proteja animalele de muste si de praful crunt din desert.

Cu toate ca aceste piese decorative exista din secolul XIII, relatari despre arta innodarii mileurilor exista din perioada asirienilor si babilonienilor. Europa a cunoscut macrameurile si mileurile odata cu invazia maurilor in tarile din sud.

1 Comment

1 Comment

  1. MAILAT andreea

    2017-08-25T17:54:07+03:00 at 2017-08-25T17:54:07+03:00

    Eu am un peste de sticla bibelou unde cumpara asa ceva as vrea un nr de tel va rog multumesc

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top