Connect with us

Revistateo.ro

Ai ramas cu semne dupa ce ai stors cosurile UITE cum scapi de ele

Stiri

Ai ramas cu semne dupa ce ai stors cosurile? Uite cum SCAPI DE ELE

O situatie care pune probleme multor persoane se refera la scoaterea punctelor negre. In urma indepartarii acestor puncte raman anumite cicatrici inestetice care ne afecteaza infatisarea.

Unele cicatrici trec de la sine insa altele lasa sa se vada un punct negru. O procedura simpla ar fi sa le ascundem cu fond de ten dar dupa ce efectul machiajului dispare ies din nou in evidenta.

Punctele negre nu dor si nu sunt o problema majora de sanatate. Din punct de vedere cosmetic punctele negre sunt greu de indepartat corect. Exista remedii care pot reduce o mare parte din cicatricile ramase in urma extractiei punctelor negre pe care le vom discuta in continuare.

Ce sunt punctele negre
Apar de regula din cauza dilatarii porilor care creaza un mediu propice pentru acumularea secretiei abundente de sebum. Medicii dermatologi explica faptul ca terminatiile glandelor sebacee reusesc sa ajunga pana la suprafata pielii, moment in care sebumul produs se oxideaza in contact cu aerul si isi schimba culoarea. Acestea apar in zona „T” a fetei si se manifesta pe nas, frunte si pometi.Explicatia este simpla; pielea din aceste zone este mai groasa si produce mai mult sebum. Dermatologii afirma ca aceste cicatrici sunt cele mai neplacute forme ale acneei.

Cum scapam de aceste cicatrici
Baia cu aburi
Probabil ca cea mai eficienta varianta de a scapa atat de punctele negre cat si de cicatricile rezultate in urma eliminarii acestor pori oxidati o reprezinta baia cu aburi. Pregateste un vas cu apa fierbinte si adauga o lingura de flori de musetel. Acopera-ti capul cu un prosop si stai  deasupra vasului cat mai mult timp. Dupa ce pielea  s-a inmuiat si porii s-au deschis, maseaza zonele problematice cu un tifon curat. Nu presa prea tare pielea pentru ca pot aparea diferite rani. Dupa aceasta procedura clateste-ti fata cu apa rece pentru a inchide porii si aplica o lotiune calmanta si dezifectanta.

CITESTE SI: VIDEO. Cum scapi în mod sigur de punctele negre

CITESTE SI: Tratamente homemade împotriva punctelor negre

Lamaie
Acidul citric care se gaseste in lamaie actioneaza eficient asupra zonelor afectate de punctele negre. Se stoarce lamaia intr-o cana iar sucul rezultat se lasa putin timp la rece pentru ca substanele active sa actioneze. Cu sucul rezultat iti tamponezi usor zonele afectate. Pentru rezultate eficiente repeta aceasta procedura de trei ori pe zi.

Bicarbonat de Sodiu
Exfolierea usoara a pielii ajuta tenul sa scape de cicatricile inestetice. In fiecare bucatarie se gaseste acest ingredient-minune foarte util la multe intrebuintari. Bicarbonatul  poate inlocui multe tratamente faciale extrem de scumpe. Tot ce trebuie sa faci este sa adaugi intr-un vas o cana de apa si bicarbonat de sodiu. Pasta omogena se aplica pe zonele cu probleme si se lasa sa actioneze. Dupa un interval de timp spalati bine pielea si tamponati-o cu o lotiune calmanta. Repetati acest procedeu de doua ori pe saptamana.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top