Connect with us

Revistateo.ro

AIRBUS PRĂBUȘIT ÎN FRANȚA: UNUL DINTRE PILOTI A FOST BLOCAT ÎN AFARA CABINEI DE PILOTAJ

Stiri

AIRBUS PRĂBUȘIT ÎN FRANȚA: UNUL DINTRE PILOTI A FOST BLOCAT ÎN AFARA CABINEI DE PILOTAJ

Află ultimele informații AICI.

UPDATE: Procurorul din Marseille a confirmat că în ultimele clipe se pot auzi țipetele pasagerilor. Conversația dintre cei doi piloți a fost una liniștită, jucăușă chiar, însă când se vorbește despre aterizare, cuvintele copilotului sunt foarte scurte.

UPDATE: Conform autorităților copilotul a permis în mod voluntar coborârea avioului. Pilotul a părăsit cabina și a cerut copilotului să preia controlul. La revenirea acestuia, copilotul a refuzat să deschidă ușa cabinei de pilotaj și a acționat în mod conștient butonul de coborâre. Acesta nu a pronunțat niciun cuvânt din momentul în care pilotul a părăsit cabina, însă respirația sa se putea auzi și era normală. Autoritățile cercetează acum viața copilotului și mediul în care acesta a trăit.

UPDATE: Iată un video cu descrierea și procedura de închidere, deschidere și blocare a ușii de la cabina de pilotaj a unui AIRBUS

Înregistrările extrase de pe prima cutie neagră a avionului arată că unul dintre piloți a încercat cu disperare să spargă ușa cabinei de pilotaj în momentele dinaintea dezastrului. Un oficial militar a declarat pentru New York Times că piloții au avut o conversație foarte liniștită până în momentul dezastrului, însă la un moment dat unul dintre ei a părăsit cabina și nu a putut să se reîntoarcă.

„Pilotul care a rămas în exteriorul cabinei de pilotaj a bătut ușor la usă, fără să primească un răspuns. Apoi, a început să bată cu putere, însă nici de această dată nu a primit vreun semn. Se poate auzi cum pilotul încerca să dărâme ușa.” a declarat oficialul militar.

Încă nu se știe dece pilotul a părăsit cabina de pilotaj sau ce s-a întâmplat cu cel care a rămas în controlul avionului. Îngrijorarea vine după ce experții în aviație și-au exprimat opinia conform căreia accidentul ar fi putut fi produs din cauza lipsei de oxigen din cabină. Înregistrările nu au fost făcute publice.

Zborul Germanwings  4U9525 s-a prăbușit miercuri, 24 martie, după o coborâre rapidă de 8 minute. Acest accident a dus la decesul a 144 de pasageri și 6 membri ai echipajului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top