Connect with us

Revistateo.ro

ALARMANT. Apocalipsa animalelor = nepasarea oamenilor

Stiri

ALARMANT. Apocalipsa animalelor = nepasarea oamenilor

Tigrii si elefantii vor fi istorie peste cativa ani, sustine Fondul Mondial pentru Natura. Un raport ingrijorator realizat de World Wildlife Fund (WWF) arata ca in ultimii 40 de ani jumatate din animalele planetei au disparut.

Impactul uman asupra mediului inconjurator a dus la disparitia mai multor mamifere si specii de reptile, arata WWF. Raportul arata ca tehnologia de care depinde umanitatea in clipda de fata si viata comoda cu care ne-am obisnuit ne pune in situatia de a mai avea nevoie de inca o planeta si jumatate pentru a trai cu totii asa cum tindem.

Una dintre cauzele disparitiei animalelor este defrisarea masiva a padurilor tropicale si ecuatoriale: numeroase insecte si pasari au cazut in fata dorintei omului de a progresa. Iar in locul acelor paduri tropicale s-au ridicat zgarie nori, hoteluri sau ciment.

Motivul pentru care animalele nu se pot inmulti chiar si in aceste conditii este faptul ca, spre deosebire de oameni, ele au nevoie de linista. Animalele sunt mai afectate de stres si de schimbarile mediului inconjurator decat oameni. De milioane de ani, acestea au habitat in acelasi loc, spre deosebire de om care si-a schimbat treptat viata.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top