Connect with us

Revistateo.ro

Alegerea sfantului care iti va proteja casa se face foarte simplu

Stil de viata

Alegerea sfantului care iti va proteja casa se face foarte simplu

Famiile de crestini isi pot alege foarte simplu sfantul care le va proteja casa de tot felul de necazuri. Practic, procedura seamana cu aceea folosita de bisericile noastre. Si lacasurile sfinte au un sfant ocrotitor ca hram al lor, dar si al intregii comunitati, astfel ca si casele crestinilor trebuie sa aiba un sfant ocrotitor. Astfel, alegerea unui sfant ocrotitor al casei nu tine cont de vreo ordine anume. Nu exista un sfant prestabilit, asa ca alegerea lui va fi facuta in functie de dorinta tuturor membrilor respectivei familii, conform informatiilor din ziarullumina.ro.

Asadar, primul pas inseamna sa va decideti care sfant este mai aproape de sufletul familiei dumneavoastra. Apoi, trebuie sa asezati la loc de cinste icoana sa si sa il pomeniti regulat in rugaciuni. Totodata, mai trebuie amintit ca ziua de pomenire a sfantului va deveni un prilej de sarbatoare pentru respectiva familie. Asadar, alegerea unui sfant nu se face dupa niciun criteriu, ci tine numai de evlavia credinciosilor fata de un sfant sau altul.
Odata terminata alegerea, sfantul ocrotitor al casei ii va pazi pe toti cei care locuiesc in casa respectiva.

Citeste si: Ce sa nu faci de lasata secului pentru postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel

SFINTII TREI IERARHI: Traditii, obiceiuri si superstitii

Icoana sfantului ocrotitor al casei care a fost asezata la loc cinste, trebuie sa fie una de dimensiuni mai mari si de obicei este bine ca ea sa fie pictata. Mai trebuie spus ca inaintea icoanei trebuie sa asezam o candela care va arde in permanenta. Sfantul ocrotitor al casei protejeaza casa si ii fereste pe locuitorii ei de toate relele si chiar de hoti. Sfintii ocrotitori ai caselor trebuie cinstiti mai ales in ziua praznuirii lor, pentru ca acea zi va deveni ziua hramului casei.

Astfel, crestinii trebuie sa participe la Sfanta Liturghie, sa se spovedeasca si sa primeasca Sfanta impartasanie. Se aduc mancare si diverse lucruri la biserica, care vor fi binecuvantate imediat dupa Sfanta Liturghie si care apoi vor fi impartite celor din biserica. In ziua sarbatorii sfantului ocrotitor, pot fi invitati la masa preotul, cantaretul, rudele apropiate, vecinii, precum si cei saraci sau neajutorati. Acesta este momentul in care este bine sa se faca slujba sfestaniei in casa. Unde sunt case de crestini care inca nu au un sfant ocrotitor, preotul trebuie sa-i indemne pe locuitorii ei sa faca aceasta alegere cat mai repede.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top