Connect with us

Revistateo.ro

ALERTĂ: 11 focare noi de hepatită A la Bacău

Stiri

ALERTĂ: 11 focare noi de hepatită A în Bacău

Direcția de Sănătate Publică Bacău confirmă 62 de cazuri noi de hepatita A la 11 unități de învățămân din zona rurală a județului Bacău, incluzând atât școlari cât și preșcolari, anunță Europa FM.

Specialiștii în epidemiologie observă cu mare atenție evoluția focarelor de hepatita A din județul Bacău și susțin că focarele sunt în continuă extindere. Boala s-a instalat, pe lângă cazurile de preșcolari și școlari, și la un adult, care provine dintr-o familie cu trei copii.

Potrivit procedurii, fiecare persoană care ia contactul cu virusul hepaic A este monitorizată timp de 50 de zile de specialiștii în sănătate. Focarele de hepatita A sunt în evoluție mai ales în școli și grădinițe, iar în acest moment sunt analizate 11 probe în laborator.

CITEȘTE ȘI: METODE DE PREVENȚIE PENTRU CELE MAI CUNOSCUTE FORME DE HEPATITĂ

Hepatita A este o infecție a ficatului care este cauzată de un virus de tip ARN care se transmite prin consumul de alimente și apa murdară. Afecțiunea este cunoscută și sub numele de boală a mâinilor murdare. Nu departe de decembrie 2014, autoritățile sanitare confirmau 70 de noi cazuri de hepatita A într-un alt județ din Moldova, Vaslui.

Direcția de Sănătate Publică Vaslui (DSP) a anunțat că au fost depistate 78 de cazuri noi de Hepatita A, în două localități din județ: Păltiniș și Doagele. Unul dintre focare a fost deja închis, iar celălalt este sub atenția specialiștilor.

Majoritatea cazurilor semnalate de Direcția de Sănătate Publică Vaslui sunt ale copiilor sub 14 ani. În localitatea Păltiniș, de exemplu, au fost confirmate 52 de cazuri de-a lungului acestui an, dintre care 35 la copii. Acest focar a fost închis, însă la Doagele, focarul de Hepatita A este în continuare în atenția medicilor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top