Connect with us

Revistateo.ro

copiii trebuie vaccinati

Inedit

ALERTA: Toti copiii trebuie vaccinati!

Autoritatile sunt in alerta si au anuntat ca toti copiii trebuie vaccinati impotriva virusului poliomielitic. Dozele au ajuns deja la Directiile de Sanatate Publica!

Peste 50 de mii de doze de vaccin au fost trimise catre Directiile de Sanatate Publica din toate judetele. Decizia autoritatilor a fost adoptate din cauza faptului ca in Ucraina au aparut doua cazuri de poliomielita!

Refugiatii pot aduce boala in Europa, asa ca autoritatile au intrat in ALERTA si spun ca trebuie sa imunizam copiii.

Medicii de familie au verificat fisele pacientilor si ii cheama deja pe parinti impreuna cu copiii nevaccinati la imunizare. „O acoperire vaccinala sub optimal, sub 95%, poate sa fie o cauza a unei epidemii in viitor. Boala este extrem de severa. Sechelele si invaliditatea, riscul de deces sunt foarte serioase si din pacate nu avem alt tratament”, a spus Valeria Herdea, medic de familie, pentru Realitatea TV.

CITESTE SI: AUTISMUL SI VACCINAREA

CITESTE SI: Cele mai frecvente intrebari despre gripa si vaccinare. Daca mai ai si alte intrebari, te putem ajuta! Intreaba-ne!

Autoritatile spun ca rata de vaccinare impotriva poliomielitei a scazut la 85% – mult sub minimul recomandat de Organizatia Mondiala a Sanatatii, care este de 95%.

Medicii spun ca adultii care si-au facut acest vaccin inainte de anul 2005 nu mai sunt protejati de poliomielita. Daca acestia vor sa se imunizeze, vor trebui sa scoata din buzunar intre 150 si 315 lei. Vaccinul, atat din farmacii, cat si cel adus de autoritati la Directiile de Sanatate Publica, este importat din strainatate, deoarece Institutul Cantacuzino nu mai produce acest tip de vaccin din 1992.

Deocamdata, parintii nu pot fi obligati sa isi vaccineze copiii. Medicii spun ca acest lucru se va intampla daca la sfarsitul acestui an intra in vigoare legea vaccinarii.

Sursa foto: Shutterstock

1 Comment

1 Comment

  1. Legea vaccinarii?

    2015-09-25T07:42:42+03:00 at 2015-09-25T07:42:42+03:00

    ‘Rea-ti ai ***, vaccinati-va voi **** nenorocite, ca imbonlavim copiii de la c**** voastre cu substante toxice ce acctioneaza asupra creierului! Sa va vaccinati in cap cacati bonlavi si sa lingeti occidentul in ***!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top