Naturiste
Alimente care asigură sănătatea ficatului
Bolile ficatului apar din mai multe motive. Ereditatea, alcoolul și obezitatea usnt printre cele mai frecvente motive pentru care apar diferite afecțiuni la nivelul ficatului. Află care sunt acele alimente care asigură sănătatea ficatului.
Alimente care asigură sănătatea ficatului
1. Ghimbir. Acest aliment are rolul de a asigura sănătatea ficatului. De asemenea, te ajută să tratezi anumite afecțiuni ale acestui organ. Ajută la reducerea inflamației apărute.
2. Cartofii dulci. Conțin vitamina A, vitamina B5, vitamina B6, dar și alte substanțe nutritive. Drept urmare, ajută la tratarea bolilor de ficat apărute din cauza consumului excesiv de alcool.
3. Bananele. Sunt alimente recomandate pentru menținerea sănătății acestui organ și, de asemenea, ajută la tratarea afecțiunilor. Ajută la reglarea nivelului trigliceridelor.
4. Turmericul. Are proprietăți antifungice, antibacteriene și, de asemenea, ajută la prevenirea și la tratearea cancerului.
5. Legumele crude. Conțin fibre care ajută ficatul să funcționeze așa cum trebuie. De asemenea, conțin numeroși nutrienți care ajută ficatul să lupte împotriva mai multor afecțiuni.
6. Păpădia. Este o plantă care ajută ficatul. Are un efect diuretic și antioxidant. Pe lângă faptul că protejează ficatul, ajută și la menținerea sănătății inimii. Este o plantă care se găsește peste tot, așa că o poți include în alimentația ta, fie sub formă de ceaiuri sau poți consuma tije de păpădie.
7. Vitamina E. Poți lua suplimente de vitamina E. Acestea asigură sănătatea ficatului. Mai mult decât atât, asigură sănătatea inimii.
8. Ficatul. Conține numeroși nutrienți. Poți opta pentru ficatul de vită. Totuși, ai grijă să nu mănânci foarte mult. Asta pentru că este o sursă de fier și, consumat în exces, are efecte negative asupra ficatului.
Acestea sunt câteva dintre cele mai indicate alimente pentru persoanele care suferă de diferite afecțiuni ale ficatului. De asemenea, previn și tratează mai multe boli.
15 semne alarmante care îți arată că ficatul tău este plin de toxine
Ficatul are rolul de a filtra sângele din organism. De asemenea, îndepărtează toxinele și metabolizează nutrienții. Uneori, acesta acumulează toxine. Iată care sunt semnele care îți arată că ficatul tău este plin de toxine.
15 semne alarmante care îți arată că ficatul tău este plin de toxine
În mod normal, ficatul elimină singur toxinele din corp. Însă, uneori, are nevoie de ajutor. Mai ales după o perioadă în care s-au consumat alimente bogate în grăsime și în zahăr. Dacă aveți cel puțin trei din simptomele de mai jos, este un semn că ficatul încearcă să își facă treaba:
1. Oboseala
2. Anxietatea
3. Depresia
4. Durerile articulare și musculare
5. Alergii
6. Transpirație în exces
7. Acnee și alte probleme ale pielii
8. Dezechilibre hormonale
9. Constipație
10. Diaree
11. Acumularea kilogramelor
12. Durere în zona abdomenului
13. Balonare
14. Dureri de cap
15. Confuzie
1. Este important să ai un regim alimentar echilibrat. Consumați cereale integrale, grăsimi sănătoase, proteine, semințe, nuci.
2. Optați pentru alimente care conțin fibre. Spre exemplu, puteți mânca broccoli, avocado, seminde de chia, semințe de in.
3. Consumați alimente care conțin grăsimi sănătoase. Optați pentru cânepă, avocado, ulei de nucă de cocos.
4. Este important să consumați în fiecare zi suficientă apă.
5. Mâncați legume cu frunze verzi. Acestea conțin magneziu, vitamina B, vitamina C și acid folic.
6. Evitați pe cât posibil uleiul vegetal precum cel de porumb, de floarea soarelui, de rapiță.
7. Este bine să mâncați alimente organice în locul alimentelor modificate genetic.
8. Evitați alcoolul.
9. Nu consumați zaharuri rafinate. Evitați zahărul alb, zahărul brun.
10. Consumați cât mai multe ceaiuri, mai ales ceai de anghinare.
11. Este recomandat să se consume cât mai mult turmeric. Acesta are și proprietăți anticancerigene.
Articol similar cu cel pe care tocmai l-ai citit:
Planta-minune care detoxifică ficatul și rinichii
Substanțe chimice străine intră în corpul dumneavoastră în fiecare zi, prin alimentele pe care le mâncați, prin aerul pe care îl respirați și produsele de uz casnic pe care le utilizați.
Susținătorii medicinei alternative consideră că aceste substanțe chimice actionează ca toxine, provocând diverse simptome.
Prin curățarea ficatului se înțelege curățarea ficatului de grăsimi, depozite vechi de colesterol, calculi biliari, otrăvuri, reziduuri de medicamente și toxine.
Atunci când este suprasolicitat sau când sunteți stresați, ficatul dumneavoastră se poate lupta pentru a ține pasul.
„Funcționarea corectă a ochilor, a inimii, a creierului, a articulațiilor și a rinichilor este dependentă de activitatea hepatică bună.”, explică medicul Karl Maret.
Plantele-minune care detoxifică ficatul și rinichii
1. Apă caldă cu lămâie – Apa caldă cu lămâie este o modalitate excelentă de a vă detoxifia ficatul în fiecare dimineață.
Aceasta nu este limonadă, așa că nu adăugați zahăr sau altceva. Doar apă purificată și o doză sănătoasă de suc de lămâie proaspătă.
2. Usturoi – Adăugați usturoi la gătit sau tăiați subțire un cățel în următoarea salată.
Usturoiul conține compuși ai sulfului care pot ajuta la activarea enzimelor în ficat. Conține alicină și seleniu, care sunt benefice pentru protecția ficatului.
3. Avocado – Ca și cum ați avea nevoie de un alt motiv pentru a adăuga avocado la dieta dumneavoastră, un studiu japonez a constatat că avocado conține compuși care pot proteja ficatul de daune.
În comparație cu alte 21 de fructe, avocado a avut cea mai mare promisiune în protejarea ficatului de galactozamină, o toxină „puternică” care s-a dovedit a produce o afecțiune hepatică la fel ca hepatita virală umană.
4. Coriandru – Această plantă versatilă poate fi adăugată la aproape orice fel de mâncare, inclusiv salate. Această plantă poate ajuta la îndepărtarea metalelor grele din corp, cu care ficatul ar putea să se lupte chiar acum.
5. Turmeric – Un alt condiment puternic, cu o lungă listă de beneficii, se spune că nu doar protejează ficatul de daune, ci și încurajează regenerarea celulelor hepatice.
În plus, aceasta crește producția de bile naturale și ajută la menținerea organismului fără toxine.