Connect with us

Revistateo.ro

Alimente care duc la cancer

Sanatate

Alimente care duc la cancer

Cele mai multe alimente care duc la cancer sunt consumate aproape zilnic. Sunt gustoase, dar mai putin sanatoase, sustin expertii.

In capul listei alimentelor cancerigene se afla baconul. Acesta e urmat de carnatii picanti si burgeri, sunt de parere cercetatorii britanici, noteaza Mirror.co.uk.

Aceste trei alimente fac parte din categoria mezelurilor. Pentru prepararea lor nu se folosesc doar condimente naturale. Mare parte din carnea de pe piata este procesata pentru ca termenul de valabilitate sa fie cat mai mare. Specialistii spun ca si carnea proaspata, rosie, contine anumite substante care duc la aparitia cancerului. Carnea rosie poate creste riscul de formare a tumorilor canceroase la colon, conform unor studii recente.

Ce alimente completeaza lista produselor cancerigene?

Pe langa bacon, carnati si burgeri pot fi mentionate si popcornul, bauturile energizante sau anumite produse ‘dietetice’. Floricelele facute la microunde contin substante periculoase. Acestea creeaza acidul perfluorooctanoic in timpul procesului de coacere in cuptorul cu microunde. Specialistii recomanda consumarea floricelelor de porumb facute de noi, din porumb organic si uleiuri vegetale.

De asemenea, alimentele modificate genetic sunt o alta sursa de cancer. Controversa privind alimentele asupra carora se intervine prin inginerii genetice sofisticate este departe de a se termina. Unii experti sustin ca puiul injectat cu hormoni sau rosiile tratate cu chimicale pe post de ingrasamant natural cresc riscul producerii acestei maladii.

Bauturile energizante sau sucurile colorate reprezinta o alta problema a alimentatiei moderne. Exista multe sucuri ce contin cate 8 lingurite de zahar (sau mai mult) la o doza de 330 de mililitri. Ideal e ca acestea sa fie consumate cu moderatie.

CITESTE SI: Printre proprietatile ghimbirului se numara si imblanzirea cancerului

Edulcorantii artificiali din produsele ‘light’, consumate de persoanele care tin dieta, sunt extrem de periculosi. Chiar daca produsele dietetice nu contin grasimi sau zahar, acestea sunt bogate in chimicale si inlocuitori ai substantelor naturale care declanseaza cancerul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top