Connect with us

Revistateo.ro

Alimente INTERZISE la micul dejun

Dieta si Sport

Alimente INTERZISE la micul dejun

Micul dejun este principala masă a zilei, tocmai pentru că este prima dintre mese și ne dă energie pentru tot restul zilei. La micul dejun nu se consumă orice tip de aliment, așa cum poate îți permiți la prânz, după masa sau la cină, deoarece ceea ce mănânci la micul dejun îți poate afecta serios disponibilitatea în următoarele orele prin problemele de colesterol sau mici împunsături la nivelul inimii.

CEREALE PROCESATE – NU!
Cerealele integrale sunt recomandate pentru masa de la micul dejun, dar atenție, nu toate pungile cu muesli pe care le cumpărați din magazine sunt cu adevărat bune pentru sănătatea dumneavoastră, deoarece foarte multe dintre acestea conțin zahăr. Zahărul este o problemă destul de serioasă și nu pentru că îngrașă ci pentru că afectează nivelul de energie și starea normală de sănătate a inimii.

CITEȘTE ȘI: IDEI DE MIC DEJUN LIGHT PENTRU O ZI PLINĂ DE ENERGIE

BRIOȘE – NU!
Multe persoane consumă brioște cu chefir, ciocolată caldă sau cafea la micul dejun, răsfățându-se și crezând că este și aceasta o masă. Brioșele pe care nu le faci la tine acasă și le cumperi din supermarketuri sunt pline de zahăr și adevărate bombe culinare pentru nevoile tale energetice, mai ales dacă te pregătești să mergi la locul de muncă. În plus, brioșele, oricât de bune ar părea, sunt pline de grăsimi, iar pe lângă grăsimi, au și zahăr.

CHIFLA CU CREMĂ DE BRÂNZĂ – NU!
Chiflele din supermarketuri sau chiar patiseriile din cartier nu sunt tot timpul cele mai sănătoase. Pe lângă că și acestea conțin zahăr, au un conținut ridicat de carbohidrați iar acest lucru se traduce prin îngrășare. Zahărul și carbohidrații sunt asimilați rapid de către organismul uman și dezvoltă o creștere după care insulina se prăbușește în corp. Alternativa pentru crema de brânză (și aceasta procesată, plină de aditivi pentru a avea gustul de brânză) este untul de arahide, care nu este cu nimic mai scump decât crema de brânză dar este cu siguranță mai sănătos și mai hrănitor.

2 Comments

2 Comments

  1. biro

    2014-12-18T12:30:36+02:00 at 2014-12-18T12:30:36+02:00

    foarte intresant articolul, asteptam o lista mai detaliata cu alimentele pe care putem sa le consumam dimineata

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Dieta si Sport

To Top