Dieta si Sport
Alimente pentru diabetici. Cele 5 produse care reduc nivelul de zahar din sange
Iata 5 alimente pentru diabetici care se gasesc in bucataria oricui si care te ajuta sa reduci colesterolul si nivelul de zahar din organism.
Diabetul este o boala cronica grava, care din pacate, afecteaza toate categoriile de varsta si pentru care nu a fost gasit inca un tratament de vindecare, ci doar tratament medicamentos care ajuta la mentinerea bolii si a evolutiei acesteia sub control.
Diabetul nu este o boala determinata doar de predispozitia genetica, ci si de anumite dezechilbre ale metabolismului care pot fi cauzate de o alimentatie mai putin sanatoasa, alaturi de un stil de viata haotic si lipsa de miscare sau de sport. Prin urmare, respectarea unui regim alimentar atunci cand suferi de diabet este unul dintre cei mai importanti pasi impotriva bolii.
Intr-o astfel de situatie delicata, regimul alimentar este crucial pentru evolutia bolii. De aceea, este bine sa stiti ce alimente puteti consuma pentru a va ajuta organismul si pentru a reduce nivelul de zahar din sange.
CITESTE SI: Meseria care creste riscul de diabet cu aproape 50%
CITESTE SI:Infuzia din FRUNZE DE DUD: tratament pentru DIABET, GASTRITĂ și OBEZITATE
Citricele: persoanele care sufera de diabet au nivelul de vitamina C scazut, asa ca fructele sunt o modalitate perfecta de a reface nivelul de vitamine din organism. Desi pastilele care contin vitamina C par o alternativa usoara, fructele sunt naturale si nu contin grasimi, sunt bogate in fibre si contin o multitudine de nutrienti sanatosi. Cand vine vorba de lipsa de vitamina C, fructele citrice sunt alegerea potrivita pentru a-ti ajuta sistemul imunitar.
Nucile si alunele: acestea sunt bogate in tocotrienoli care contin vitamina E, un nutriment esential pentru organismal omului. Prin urmare, consumul acestora poate scadea rata aparitiei bolilor de inima cauzate de diabet.
Scortisoara: are efect in reducerea nivelului de zahar din sange si scade riscul aparitiei diabetului de tip 2.
Ceaiul verde: consumul de ceai verde calmeaza inflamatiile cronice care maresc riscul de a suferi un atac de cord si distrug abilitatea organismului de a absorbi zaharul din sange. Bogat in flavonoizi ce combat inflamatiile si stimuleaza activitatea insulinei, o ceasca de ceai verde pe zi are efecte imediate.
Usturoiul: are proprietati in reducerea colesterolului si a nivelului de zahar din sange.