Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

Alimentele pe care trebuie sa le eviti la micul dejun

Micul dejun este forte important pentru a asigura nutrientii necesari pentru cateva ore, inainte de pranz. Cu toate acestea, este bine de stiut ca anumite alimente nu pot fi consumate pe stomacul gol.

Medicii recomanda ca micul dejun sa nu fie sarit si, chiar daca se considera ca nu este timp pentru a manca ceva, sa nu il evite. Acesta asigura energia pentru intreaga zi. Altfel, oboseala si starea generala de rau se resimt inca de la prima ora.

Iata ce alimente nu pot fi consumate:

In primul rand, rosiile. Desi sunt preferate la micul dejun de catre multe persoane, trebuie sa fie evitate la primele ore al zilei. La fel ca legumele verzi, rosiile sunt bogate in aminocizi si pot cauza dureri de inima si flatulenta.

De asemenea, nici portocalele si derivatele lor nu sunt bune pentru a fi consumate dimieata. Acidul citric pe care il contin cauzeaza arsuri stomacale. Nici sucul de portocale nu este indicat.

Legumele verzi nu trebuie sa fie consumate. Durerile abdominale si de stomac sunt cauzate de consumul lor. Cel mai bine ar fi sa se consume la pranz sau ca gustari.

A se evita consumul de banane. Consumate pe stomacul gol, bananele cresc nivelul de magneziu din organism, iar acest lucru duce la probleme cardiovasculare.

Alimentele pe care trebuie sa le eviti la micul dejun

Chiar daca par o solutie la indemana, sucurile carbogazoase si apa minerala trebuie sa fie evitate dimineata. Medicii recomanda sa se consume sucuri proaspete de fructe, exceptand citrice. Sucurile carbogazoase incetinesc metabolismul, iar intreaga zi apare senzatia de balonare si de durere a abdomenului.

Si perele trebuie sa fie evitate dimineata. Acestea cauzeaza diaree si daune la nivelul membranei mucoaselor.

In schimb, pot fi consumate la micul dejun afine, pentru imbunatatirea abilitatilor cognitive. Acestea ajuta la prevenirea bolilor degenerative, precum boala Alzheimer.

Se recomanda consumul de hrisca, fulgi de porumb, nuci nesarate, miere si fulgi de ovaz. Printre fructele permise dimineata se afla si pepenele verde. Acesta ajuta imbogatirea corpului cu minerale vitale si la combaterea constipatiei.

Articole pe aceeasi tema:

Cele mai sanatoase alimente pentru micul dejun

Slabeste inca de la PRIMA ORA! Uite ce trebuie sa consumi la micul dejun

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top