Connect with us

Revistateo.ro

Alimentele verzi care contin E-uri toxice

Sanatate

Alimentele verzi care contin E-uri toxice

Nu tot ce e verde e neaparat sanatos. Exista cateva alimente verzi care contin E-uri toxice si pe care e bine sa le evitam. Doua dintre cele mai periculoase E-uri sunt clorofila-E141 si verde-S-E142.

E141

Multe din alimentele de pe piata, in special cele ambalate si conservate mai mult decat le permite termenul de valabilitate in mod natural contin E141. In mod obisnuit, acest emulsificator se extrage din produsele naturale de culoare verde, prin procedee chimice. E141 poate fi extras din urzici, lucerna sau spanac.

Desi medicii si nutritionistii sustin ca acest emulsificator este inofensiv, tot ei spun ca daca e consumat in cantitati foarte mari devine periculos, chiar toxic. Cand aceasta substanta este incalzita se elibereaza cupru. Cuprul, in cantitati mari, este mai periculos decat clorofila naturala.

S-E142

Cat despre S-E142, acesta poate fi gasit in jeleurile verzi, in sosul de menta din comert ori in inghetata verde, fie ca are aroma de kiwi, mere sau struguri. S-E142 se foloseste si in conservarea legumelor care se vand in pungi de plastic precum mazarea sau varza de Bruxelles. Colorantul verde a fost interzis in SUA, Canada si Suedia. Mai poate fi gasit in cremele din biscuiti sau in prajituri.

CITESTE SI: Lista cu E-urile periculoase din alimente

CITESTE SI: E621 – ingredientul mai periculos decat zaharul si sarea

Acest emulsificator este considerat periculos pentru ca provoaca hiperactivitate si insomnii. Persoanele care consuma multe alimente cu un continut ridicat de S-E142 pot avea probleme cu circulatia sangelui si se pot confrunta cu hipertensiune. Colorantul e folosit in oftalmologie.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top