Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Alimentul pe care trebuie sa il consume toate gravidele

ALIMENTUL PE CARE TREBUIE SA IL CONSUME TOATE GRAVIDELE. Conform unui studiu despre nutritie si sanatate, realizat de oamenii de stiinta spanioli si publicat in American Journal of Epidemiology, femeile gravide trebuie sa consume in mod obligatoriu un aliment pe toata durata sarcinii pentru dezvoltarea creierului bebelusului.

Cercetarea a fost condusa de Centrul de Cercetare in Epidemiologie Ambientala (CREAL) in cadrul unui program denumit INMA.

Peste 1.600 de femei insarcinate au fost supuse studiului, iar rezultatele acestuia sunt impresionante. S-a constatat ca in cazul gravidelor care consumau peste in perioada sarcinii, creierul bebelusilor se dezvolta mult mai repede.

Acesta este primul studiu care confirma importanta consumului de peste in timpul sarcinii: „Efectele introducerii in alimentatie a carnii de peste se vad de la 5 ani incolo.

Majoritatea dintre copiii supradotati au mame care consumau mult peste in cele 9 luni de sarciona”, sustin Jordi Julves, unul dintre cercetatori. De asemenea, consumul de peste tine la distanta o serie de boli, malformatii congenitale si chiar afectiuni precum autismul.

CITESTE SI: Virusul devastator care afecteaza femeile insarcinate. A fost semnalat in 15 tari!

CITESTE SI: Află luna în care vei rămâne insărcinată

Pestele contine Omega 3, o grasime esentiala, benefica memoriei si dezvoltarii sanatoase a creierului. Sunt suficiente cate 600 de grame de peste din perioada in care se formeaza organele bebelusului pentru evidentierea beneficiilor enumerate de oamenii de stiinta.

Iata care sunt beneficiile consumului de peste:

1. Previne osteoporoza. Pestele contine vitamina D, o vitamina care daca se gaseste intr-o proportie prea mica in organism, poate duce la probleme cu oasele.

Organismul poate produce aceasta vitamina liposolubila, insa pentru sintetizarea acesteia este nevoie de razele solare, iar soarele nu este prezent pe toata perioada anului la aceeasi intensitate, motiv pentru care consumul de peste este recomandat mai ales in perioada toamnei si a iernii.

2. Omega 3 din peste previne cancerul. Printre cancerele ce pot fi tinute la departare se numara cel ovarian, mamar, de prostata ori cel esofagian.

3. Acizii grasi din peste scad nivelul de colesterol rau din sange si, in plus, previn inflamatiile. Pestele are si efecte fabuloase asupra creierului atunci cand vorbim despre persoane depresive sau care se confrunta cu stari de anxietate contundente.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top