Connect with us

Revistateo.ro

Aloe Vera - planta minune

Naturiste

Aloe Vera – planta minune

Aloe vera este una din plantele medicinale cunoscute din cele mai vechi timpuri. O prima atestarea utilizării acesteia în scop terapeutic datează din anul 2100 Î.Hr.

Planta a fost folosită în Europa de Sud, Orientul Mijlociu, Africa de Nord, Extremul Orient și America. Studiile au evidențiat că puterea vindecătoare a plantei este concentrată în mod special în frunză și gel. Succesul cel mai remarcabil a fost înregistrat în cazul supraviețuitorilor de La Hiroshima și Nagasaki, tratați cu Aloe, dezvăluindu-se astfel o regenerare aparent inexplicabilă a țesuturilor, reducerea durerilor și a timpului de cicatrizare, acolo unde alte metode terapeutice au dat greș.

Proprietățile curative ale plantei Aloe includ detoxifierea generală a organismului, este o sursă bogată de substanțe nutritive și puternic stimulent al sistemului imunitar. Planta de Aloe este antiinflamator, analgezic, accelerator al cicatrizării țesuturilor, antiseptic și chiar stimulent al digestiei.

CITEȘTE ȘI: ULEIUL ESENȚIAL DE PALMAROSA FACE MINUNI PENTRU SĂNĂTATE

Planta de Aloe Vera conține vitaminele A, B1,  B2, B3, B6, B9, B12, C, E, calciu, crom, potasiu, magneziu, zinc, mangan, colina, fosfor, glucide, celuloză, glucoză, manoză, aldopentoză, auxină, giberelină, acid acetil salicilic, proteine, aminoacizi esențiali și neesențiali, enzime, steroizi, saponine, lignine, antrachinone.

Tratamentul cu Aloe Vera are în vedere regenerarea și păstrarea stării de perfectă sănătate a organismului. La baza acestui principiu stă o alimentație echilibrată, adaptată cerințelor fiecărui individ în parte.

Iată câteva proprietăți terapeutice ale plantei Aloe Vera:

– Detoxifiant – organismul uman nu se poate vindeca dacă nu sunt eliminate toxinele și reziduurile nefolositoare. Prin detoxifiere se sporește capacitatea de evacuare. Potasiul conținut de Aloe stimulează rinichii pentru a elimina deșeurile din corp.

– Antiinflamator – inflamația este răspunsul organismului la rănire sau arsură. Se manifestă prin căldură, înroșire, durere și umflătură. În acest caz, Aloe are acțiune similară celei a steroizilor, cu două alte avantaje: nu are efecte secundare și ajută la regenerarea profundă a zonei afectate. Este de asemenea antibiotică, antivirotică, antibacteriană și antipruritică.

– Stimulator al regenerării celulare – Aloe Vera sporește capacitatea de regenerare a țesuturilor, ceea ce conduce la o rată accelerată a vindecării.

Gelul de Aloe Vera este un remediu remarcabil în cazul problemelor digestive sau cardiace.

După cum s-a demonstrat, Aloe Vera utilizată sub diverite forme este excelentă pentru sănătatea noastra. Aloeterapia ar trebui folosită din ce în ce mai des.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top