Connect with us

Revistateo.ro

Anca Parghel, 10 ani de la moarte. Ce a apărut la mormântul artistei

Staruri

Anca Parghel, 10 ani de la moarte. Ce a apărut la mormântul artistei

S-au împlinit 10 ani de la moartea artistei Anca Parghel. Artista s-a stins din viață după o lungă luptă cu boala.

La mormântul Ancăi Parghel au apărut lumânări și flori. Cei dragi nu o vor uita niciodată pe artista care i-a încântat ani de zile pe români cu melodiile sale.

„Medicina conventionala se da batuta prea repede. Suntem convinsi ca exista o sumedenie de alte terapii alternative prin care putem ataca aceasta boala si nu vom renunta sa luptam”, declara Tudor Parghel înainte ca mama lui să moară.

Mormântul artistei este vizitat des de băieții ei, Ciprian și Tudor. Aceștia au grijă ca mormântul să fie mereu curat și îngrijit. Pe piatra funerară a cântăreței este gravat chiptul ei și este scris un vers. Versul îi aparține lui Nicolae Labiș din poezia „Primele iubiri”.

Versurile care stau pe piatra funerară a solistei sunt: „Eu nu mai sunt, e un cântec tot ce sunt”.

Pe marginea pietrei funerare e inscripționată o partitură muzicală.

Anca Parghel: „Voi învia”

„Copiii mei mă fac să revin la viață. Voi învia”, declara într-un interviu pentru revista Tango acum mai bine de 10 ani.

„Daca m-as arata exact asa cum sunt, fara par pe cap si intr-o rochita in care sa se vada ciolanasele mele, cred ca as soca natiunea.

Daca-mi dau aceasta peruca jos, vei vedea ca sunt rasa-n cap, pentru ca, in urma tratamentului cu citostatice, mi-a cazut parul.

Si daca-mi dau si machiajul jos, zici ca sunt ca scoasa din mormant. Ei vor sa ma vada asa?! O transform pe „mama Brasil“ imediat, daca oamenii vor sa ma vada exact asa cum sunt acum, dar, din decenta, ma aranjez cand vine cineva la mine. Dar, daca lumea m-a iubit cu par si cu flori pe cap, ma va iubi si cheala.

Si numai oase, cum sunt acum, la doar 50 de kg. Daca poti invidia asa o femeie, inseamna ca ai uitat de Dumnezeu. Ei nu stiu ce fel de fiinta sunt eu. Cand am iesit din spitalul Bucur, m-am dus sa onorez un concert. Eram toata umflata la picioare, dar, in rest, aratam ca un schelet, eram pe moarte atunci.

CITEȘTE ȘI: Simptomele cancerului pancreatic, boala care a ucis-o pe Ionela Prodan

Cauza morții lui Mihăiță. Elena Ploieșteanu rupe tăcerea: „Nu a murit de boala lui!”

„Jurnaliștii mi-au sărit în ajutor”

Lumea nu ma cunoaste si ma doare lucrul acesta. Daca ar sti, s-ar indumnezei. Mai mult n-am ce sa spun, decat ca eu nu m-am milogit de nimeni. S-a hotarat, sus, la Dumnezeu, ca mass-media sa ia atitudine, pentru ca nu eu am cerut ajutor.

Eu eram pe moarte, si atunci media, pe care le slujesc si le respect, mi-au sarit in ajutor. M-as fi dus, in ultimul an, si la trei noaptea, daca ma chema vreun jurnalist, de-aia am si ajuns bolnava, ca nu am refuzat nicio invitatie.

Si nu am cerut niciodata bani pentru aparitiile mele. Si atunci, media s-au simtit responsabile si solidare cu mine. S-a facut aceasta intrajutorare pentru artista Anca Parghel, dar nu eu am cerut-o.

Jurnalistii au cerut-o, si undeva mai sus, la Doamne-Doamne, s-a hotarat acest lucru. Am fost singura, pe banii mei, in lume, ca sa cant, sa reprezint Romania.

N-am primit niciodata niciun titlu, nicio onoare pentru asta, si atunci Dumnezeu s-a cam suparat si a zis ca acum e cazul sa mai si primesc”, a declarat acum câțiva ani în același interviu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Staruri

To Top