Connect with us

Revistateo.ro

Anexita - semne ca organul genital feminin e plin de bacterii periculoase

Educatie

Anexita – semne ca organul genital feminin e plin de bacterii periculoase

Anexita este o boala inflamatorie pelviana despre care se vorbeste foarte putin in spatiul public. Este vorba, de fapt, despre o infectie a organelor de reproducere la femei. Aceasta afectiune poate ataca direct colul uterin cauzand astfel cervicita mucopurulenta, dar si trompele uterine si uneori ovarele.

Ce este si mai alarmant cand vorbim despre anexita este faptul ca aceasta maladie poate narui orice speranta de a avea copii, caci este puternic relationata cu infertilitatea la femei.

Un alt lucru interesant de precizat, conform cercetarilor americane recente, este faptul ca cele mai afectate sunt tinerele, adica femeile care au sub 24 de ani. Boala poate aparea de la igiena intima prost facuta, schimbarea in mod des a partenerilor sexuali ori o boala cu transmitere sexuala sau vaginoza bacteriana.

Ce se intampla, practic? Cand vorbim despre anexita trebuie sa spunem ca in cele mai multe cazuri de vina sunt bacteriile care patrund in vagin si duc la inflamatii ale pelvisului, scurgeri vaginale anormale cu miros neplacut sau chiar sangerari neregulate.

Boala este cauzata in majoritatea cazurilor de bacterii care produc gonoree (Neisseria gonorrhoea). Atentie foarte mare! Bacteriile pot ajunge in vagin in urma spalaturilor vaginale!

Tocmai de aceea medicii recomanda evitarea dusurilor vaginale. Bacteriile pot ajunge din apa (da, ati citit foarte bine) sau de pe dus (nu vreti sa stiti cati monstruleti se ascund intr-o baie, mai ales daca nu faceti curat des).

Anexita – cele mai evidente simptome

Primele simptome, aparent banale, sunt durerile abdominale insotite de febra, dureri musculare, scurgeri vaginale cu miros intepacios si sangerari neregulate. Pe masura ce bacteriile castiga tot mai mult teren in interiorul organului genital feminin, durerile abdomenului inferior sunt insuportabile, atat de puternice incat pacientele au stari permanente de greata si voma.

Femeile care manifesta boala ar vomita non-stop, senzatie provocata de durerile severe ale abdomenului. Cand scurgerile devin purulente, galben-verzui, boala a atins un stadiu avansat: infectia e acolo. Uneori, trompele uterine se obstrueaza si se maresc din cauza acumularii puroiului. Consulta medicul ginecolog pentru oricare din simptomele prezentate mai sus si nu lua tratamente dupa capul tau!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Educatie

To Top