Connect with us

Revistateo.ro

greva

Inedit

Angajatii CFR sunt in GREVA japoneza

Angajatii CFR vor sa li se mareasca salariul, astfel ca astazi au intrat in greva japoneza, pentru a atrage atentie ca cererile lor nu sunt ascultate.

Angajatii de la CFR spun ca acesta este doar un prim pas si ca doresc majorari salariale de 10% si tichete de masa.

Mai mult, lucratorii feroviari doresc si tichete de vacanta, iar daca cererile nu le vor fi indeplinite, acestia vor sa intre in greva generala pe 1 octombrie.

Toti angajatii s-au prezentat marti la munca purtand banderole albe si sunt nemultumiti de faptul ca nu le-au fost ascultate cererile.

Sindicalistii vor sa stea in greva japoneza pana joi, asta pentru ca, in ciuda discutiilor avute cu repezentantii Ministerului Transportului, tot ce au obtinut au fost promisiuni.

Liderii sindicalistilor feroviari au declarat ca miercuri se vor intalni din nou cu cei de la Ministerul Transporturilor si spera ca nu se va ajunge la greva generala, cu toate ca se pastreaza planul impus.

„Deocamdata nu s-a obținut nimic, doar promisiuni, promisiuni desarte, care nu au acoperire.

Am transmis cat se poate de raspicat ca solicitarile noastre pentru incheierea contractului colectiv de munca raman in picioare””, a declarat Florin Dobrescu, presedintele Federatiei Nationale Drum de Fier.

Cu alte cuvinte, daca cererile lor nu vor fi solutionate, angajatii CFR vor intra in greva generala pe 1 octombrie, astfel ca termenul limita pentru semnarea contractului colectiv de munca este de 30 septembrie, act ce ar trbui sa contina o crestere a salariilor cu cel putin 20%, acordarea de tichete de masa si si vouchere vacanta.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top