Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

Angela Merkel critica Romania. Declaratia care nu ii va placea deloc lui Klaus Iohannis

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel critica tarile est-europene care s-au opus cotelor obligatorii de refugiati. Doamna de fier a Europei se arata foarte indignata de statele care nu au dorit sa ii ajute pe sirienii care fug din calea razboiului.

Tarile criticate de Merkel sunt Romania, Cehia, Slovacia si Ungaria, cele care au votat in Consiliul UE pentru Justitie si Afaceri Interne impotriva cotelor obligatorii de refugiati.

Merkel a insistat pe ideea ca respingerea imigrantilor contravine valorilor europene si este chiar un „pericol pentru Europa”. Cancelarul Germaniei a amintit ca si ea provine din Europa de Est (Germania de Est, ex-comunista) si cunoaste foarte bine sentimentul izolarii.

„Ma intristeaza putin faptul ca exact cei care se considera norocosi ca au putut vedea sfarsitul Razboiului Rece acum se gandesc ca pot sta total in afata unor evolutii ale globalizarii”, a explicat Merkel intr-o conferinta de presa.

CITESTE SI: Declaratie NEASTEPTATA a unui preot dintr-un sat de la noi despre refugiati. Comparatia dintre Siria si Romania

CITESTE SI: Victor Ponta NEAGA TOT. Ce le-a spus parlamentarilor, de la tribuna

„Mi se pare ca este o atitudine foarte ciudata. De aceea, trebuie sa continuam discutiile pe aceasta tema, ca prieteni”, a avertizat liderul de la Berlin.

„Refuzul de a primi refugiati, in principiu, este – scuzati-ma ca o spun atat de franc – un pericol pentru Europa”, a inchis Merkel.

Romaniei i se va aloca in urmatorii ani peste 6.000 de refugiati, in urma negocierilor esuate purtate de delegatul Romaniei la Consiliul UE, vicepremierul Gabriel Oprea. Peste 50% dintre romani nu sunt de acord ca pe teritoriul tarii noastre sa fie relocati refugiati sirieni.

Declaratia Angelei Merkel este cea mai virulenta din ultimele discursuri pe care cancelarul Germaniei le-a facut pe tema discriminarii refugiatilor. Astazi are loc in Parlamentul Romaniei un seminar pe tema refugiatilor, la care va participa si secretarul general adjunct al ONU, Yuri Fedotov plus alti experti in securitate din 15 tari.

Sursa foto: HEPTA

1 Comment

1 Comment

  1. Georg Harger

    2015-10-09T09:48:13+03:00 at 2015-10-09T09:48:13+03:00

    Nu vä läsati condusi de Franta si Germania! Sinteti o demokratie,cind poporul romän peste 50% din populatie sint inpotriva de a se duce refugiati?! Asa cum se face si in Germania : sint bine veniti,dar nici nu sint in stare de ai primi-o parte stau in corturi,dorm afarä,etc.Doriti in loc de biserici sä fie Mosche?! Problema este a Germaniei si Franzei! Ati vrut sä fiti in comunitatea Europei,de mult vä conduc altii!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top