Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Angela Similea, ÎNDOLIATĂ

Fratele artistei Angela Similea a murit, scrie un site monden. Cântăreața nu a dorit să comenteze deloc această informație.

„De curând, Angela Similea a avut parte de o experiență îngrozitoare. Astfel, unul dintre cei doi frați ai ei a trecut în neființă. Discretă din fire, Angela Similea a refuzat să facă comentarii pe această temă, prea multe lucruri nefiind cunoscute despre motivul pentru care fratele ei mai mic a decedat.

Cu toate acestea, în această perioadă, ne-au mai dezvăluit cunocuți ai artistei, ea refuză orice apariție publică, preferând să își poate, cu demnitate, doliul și să își plângă pierderea suferită departe de ochii lumii”, scrie site-ul spynews.ro.

Angela Similea, despre familie ei

„Părinţii mei vin din zone foarte diferite, tata de pe lângă Bucureşti, iar mama e din Dobrogea. În timpul războiului, tata a ajuns acolo, în satul ei. Făcea parte din corpul sanitar şi a fost încărtiruit lângă casa bunicii. Mama era uluitor de frumoasă, veneau băieţi de la sute de kilometri la baluri, ca să o vadă…

Dar tata a reuşit să o convingă pe bunica să i-o dea de nevastă. După ce şi-a terminat stagiul militar, tata s-a întors la Palatul regal, unde lucra, şi bineînţeles că au angajat-o imediat şi pe ea, văzând-o atât de frumoasă şi de harnică, o ţărancă sănătoasa.

CITEȘTE ȘI: Angela Similea implineste 71 de ani! Unul din cei mai mare fani ai sai ii dedica o poezie

Se ocupa de apartamentul reginei-mama. Mama mea m-a purtat prin acele locuri, iar influenţa se simte. Pentru că fraţii mei, care sunt născuţi mai târziu, când mama nu mai lucra acolo, sunt diferiţi”, a declarat de curând artista.

CITEȘTE ÎN CONTINUARE: Angela Similea implineste 71 de ani! Unul din cei mai mare fani ai sai ii dedica o poezie

Colegul nostru, Silviu Stafie, este unul din cei mai mari fani ai indragitei interprete Angela Similea. Anul trecut cand artista a implinit 70 de ani, Silviu i-a dedicat un articol pe site-ul nostru, iar anul acesta a compus special o noua poezie in cinstea artistei.

Va lasam mai jos articolul special scris de Silviu Stafie pentru a celebra ziua Angelei Similea.

“Zestre de frumusete si talent, de lacrima si bucurie, Angela Similea si-a pus amprenta definitiv asupra muzicii usoare romanesti.S-a daruit prin cantec oamenilor,cel mai adesea pe unii inaltandu-I catre albastrul infinit,pe altii alinandu-le ranile sufletului parasit si pustiit de dor si dragoste.

Inzestrata cu o prezenta demna de o alteta regala, a stiut intotdeauna ca in arta sa muzicala pe care a promovat-o de-a lungul timpului, nu e suficient doar talentul daruit de natura si slefuit de vreme, ci si de munca,de respect si frumos.Asa cum ea spunea prin vers “ e frumos la mine-n suflet”,asa a daruit mai departe frumusetea in slagarele sale deloc putine.

Intreaga sa cariera artistica s-a bazat si evolueaza incontinuare pe respectul fata de muzica dar si fata de public. Acesta fiind reciproc,a facut din Angela una dintre cele mai adulate artiste ale tuturor timpurilor din Romania,propulsand-o catre cea mai inalta treapta , cu pasi siguri si calculati ,innobilind-o cu titlul de “regina a muzicii usoare romanesti” sau “ doamna a muzicii”.

Muzica ii este casa din care rasuna acordurile ample ce poarta pe note iubirea,seninul si frumosul.Viata sa a fost si este un cantec ce ridica spre cer ruga,dor,speranta,bucurie si balsam de dragoste.

Prezenta sa pe scena sau pe micile ecrane aduce incepind cu anii ’70 un curent,o miscare numita “angelist”.

Ei,angelistii,au format un nucleu compact ce a avut ca esenta a tuturor actiunilor lor un singur nume Angela Similea. Pentru prima oara se dezvolta un fan club ce ii va purta numele si care cu acelasi patos,crez si daruire o sustine,continuand sa o indrageasca,sa o iubeasca sis a formeze un scut de protectie in jurul vedetei impotriva tuturor celor ce au incercat si incearca prin diverse metode jurnalistice sa rupa legatura solida de suflet dintre ea si publicul sau.

Avand ca reper o mare valoare a culturii noatre Maria Tanase,Angela Similea paseste repede catre perfectiune.

Simte ca muzica este rostul si menirea sa si intelege ca doar cantecul este cel ce ii poate defini cel mai bine existenta cu trairile sale.Stie sa faca din fiecare aparitie a sa o adevarata sarbatoare a frumusetii,elegantei fiind rasplatita cu munti de flori si ropote de aplauze minute in sir…

Angela ne-a purtat tineterile prin albastrul infinit,a stiut sa cheme iubirea innapoi,asteptand ziua ce-o sa vina in noptile pustii si reci,cantand pina in amurg de singuratate sau ca viata este mai frumoasa,stie ce inseamna a trai si a spera dand tributul sau dar deopotriva sti ce inseamna sa mori din dragoste ranita.

Fiecare concert pe care il sustine este pregatit de artista in cel mai mic detaliu,fara sa ii scape niciun amanunt legat de prezenta sa in fata mariei sale publicul si vorbim aici fie de scenografie, costume, lumini, sonorizare, toate in legatura cu locatia evenimentului, publicul, ore de desfasurare ori anotimp.

Detaliile,pasiunea si profesionalismul cu care se recomanda in muzica au facut ca Angela sa fie acea pasare din diamant cu straluciri de stele,ce poarta pe aripile sale cantecul de dragoste.

Pentru ca palmaresul sau este impunator constituind o lada de zestre a culturii noastre muzicale,din dorinta de a nu omite vreun compozitor ,colaborator,partener de scena ori slagar voi spune parafrazand-o ca “fiecare cantec este ca un copil al meu”,da fiecare cantec caruia i-a dat viata a trait si traieste prin noi inaltandu-se in bataia acordurilor ample catre infinit.

Cantec si ruga,dor si speranta,lacrima si lumina,strigat de durere si de bucurie,noapte si zi,roman de iubire intr-un albastru infinit, un singur nume ANGELA SIMILEA

Tot in acorduri de cantec si-au gasit menirea si sarbatoritii zilei de 9 iulie :Mirabela Dauer,Margareta Paslaru si Daniel Iordachioaie,deopotriva repere ale muzicii usoare,artisti ce au incantat generatii si care si-au pus amprenta prin stilul lor interpretative asupra slagarului,aducand cu ei frumosul in suflete.”, a scris cu emotie Stafie Silviu.

Citi mai jos si poezia scrisa de Silviu Stafie pentru Angela Similea.

Angela,cantec fara de final
Angela,de tine ne-am legat
Prin lumea ta de cantec ne-ai purtat
Esti dor nestins si dor de dor,
Esti flacara din nesecat izvor

Angela,prin glas,tu ruga inaltata-I catre cer
De dragoste si armonie spre eter
Albastrul infinit nu l-ai uitat,
L-ai daruit la toti cu sufletul curat

Ai dat si dai tributul tau
Prin muzica te-ai inaltat mereu
Recunostinta iti pastram si te iubim
Cu tine prin destine noi,calatorim

Destinul meu,al ei,al lui…neincetat
Fara sa vrei prin simfonii ni l-ai purtat
Ai stat de veghe la porti ale iubirii
Si ne-ai privit duios dand sanse fericirii

Angela,cantec fara de final
In straluciri de diamant stelar
De te inalti,fie cobori,mergi mai departe
Misterul tau salasluieste-n soapte

Si ai cantat si canti…menire pe pamint
In viata muzica ti-a fost si har si legamint,
Angela,daca pe cel prea iubit tu l-ai cantat
Pe cel parasit si plin de dor nu l-ai uitat.

Ca valul ce saruta tarmul marii,
Te-ai risipit in cantec si iar te-ai adunat
Ai jubilat si nu ai dat uitarii
Publicul ce mereu te-a adulat

Esti lacrima din suflet ce arde mistuitor
Atunci cand ranile ne strang si dor
Esti zambetul de fericire si iubire
Cand dragostea pluteste in implinire

Angela, nume celest,inaltator cuvant
Menire ,crez, destin ai pe pamint
Cand esti pe scena parca cobori din aster

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top