Connect with us

Revistateo.ro

v

Inedit

Angelina Jolie a fost aleasă simbolul feminităţii

Vedeta de la Hollywood este cunoscută nu doar prin talentul său actoricesc, ci şi prin numeroasele campanii umanitare, în diferite zone afectate de pe mapamond. În 2014, Angelina Jolie a organizat un summit alături de William Hague, fost ministru de externe din Marea Britanie, ce a avut ca temă centrală violenţa sexuală din zonele de război, dar şi folisirea violului drept armă de război.

CITEŞTE ŞI: Angelina Jolie duce o dramă cumplită de doi ani: ACUM ȘI-A EXTIRPAT OVARELE!

Efectul a fost atât de puternic, încât însuşi papa Francisc a salutat iniţiativa fără precedent şi a preluat această misiune pe care o promovează în diferite vizite oficiale. La întâlnirea respectivă au luat parte diplomaţi din mai mult de 100 de ţări, de la şefi de stat, miniştri, reprezentanţii cultelor religioase, ONG-uri ori asociaţii umanitare.

Jolie a deţinut şi funcţia de „Ambasador al bunăvoinţei” pentru Înaltul Comisariat al Naţiunitlor Unite pentru Refugiaţi şi a vizitat numeroase tabere de refugiaţi din mai multe zone de conflict.

Tot Angelina Jolie primea în aprilie 2012 titlul de emisar special din partea organizaţiei mai sus amintite, asta pentru că actriţa a dat dovadă de un angajament deosebit pe durata celor 10 ani de când ocupă funcţia de ambasador al bunăvoinţei. Nu doar că a făcut un scop în viaţă din relatarea celor văzute în taberele respective, dar Jolie a donat doar în ultimii cinci ani peste cinci milioane de dolari unor programe iniţiate de Organizaţia Naţiunilor Unite, ce au avut ca scop ajutorarea persoanelor refugiate.

La scurt timp după operaţia de extirpare a ovarelor, făcută preventiv pentru a nu exista riscul apariţiei cancerului, Angelina Jolie a vorbit despre ce înseamnă să fii diferit, cu ocazia câştigării premiului Kid’s Choice Awards pentru cel mai bun rol negativ („Maleficent).

”Când eram copil mi se spunea că eram diferită. Mă simţeam incomod, încordată, niciodată nu mă pricepeam să stau locului sau să mă integrez. Apoi, într-o zi am realizat ceva ce sper să realizaţi cu toţii: a fi diferit este bine. Poate că nu vă integraţi. Fiţi voi înşivă. Iar atunci când cineva vă spune că sunteţi diferiţi, doar zâmbiţi şi ţineţi capul sus, fiţi mândri”, le-a spus frumoasa actriţă celor prezenţi la eveniment.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top