Connect with us

Revistateo.ro

ANTI-DIETA: Merită s-o încerci!

Stiri

ANTI-DIETA: Merită s-o încerci!

Anti-dieta se bazează pe alimentația intuitivă, care presupune abandonarea schemei dietelor clasice, care împart alimentele în bune și rele, sau nutritive și mai puțin nutritive. Consecința urmării anti-dietei: o greutate adecvată și o sănătate fizică și mentală mai bună.

Anti-dieta pornește de la premiza că alimentația nu există doar pentru a ne ține în viață ci este considerată și una din plăcerile vieții, pentru că da, mâncarea, împreună cu sexul și alte activități recurente fac parte din plăcerile de zi cu zi ale vieții, și asta pentru că acestea contribuie la transformări hormonale care ne dau o stare de bine.

CITEȘTE ȘI: DIETA VEDETELOR CARE NU ÎMBĂTRÂNESC

Cercetătorul și expertul în nutriție Michelle Gallant de la Universitatea Harvard din Statele Unite, una dintre persoanele care promovează anti-dieta, susține că alimentația trebuie să fie intuitivă, la fel ca la început, să ne ghidăm singuri ce anume să mâncăm și ce nu. Ideea anti-dietei nu este de a anula orice dietă pentru slăbit ci să ne bazăm alimentația pe produse sănătoase, să ne ascultăm corpul atunci când respinge anumite tipuri de produse, unele pe care le-am consuma cu forța în unele cazuri doar de dragul dietei.

Iată pe ce se bazează conceptul de anti-dietă:
1. Respinge ideea de dietă. Nu permite ca acest concept să îți influențeze prea mult viața pentru că s-ar putea să suferi extrem de mult (anxietate, depresie, pierderea controlului asupra emoțiilor și a consumului de mâncare).
2. Mănâncă atunci când îți este foame. Simplu ca bună ziua, nu mânca la ore fixe doar pentru că așa scrie în regimul tău alimentar ci încearcă să respecți semnalele pe care corpul tău ți le dă, pentru că el știe cel mai bine când și ce anume trebuie să mănânci.
3. Respectă semnele sațietății. Dacă te-ai săturat, abandonează farfuria. Nu presa, nu te gândi că trebuie să lași tot în farfurie pentru că asta îți va făcea mai mult rău.
4. Caută calmul și fără nevoia de a mânca. Frustrarea, anxietatea și singurătatea sunt probleme pe care mâncarea nu le va rezolva niciodată. Caută care sunt cauzele emoțiilor toxice care te pun să te refugiezi în mâncare și tratează problema altfel.
5. Spune un mare DA exercițiilor fizice (câte o jumătate de oră de mișcare în fiecare zi). În acest mod, caloriile acumulate vor fi arse cu ajutorul mișcării, asta însemnând că nu ai de ce să te reții de la niciun fel de mâncare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top