Connect with us

Revistateo.ro

ANUNȚ-BOMBĂ: O parte din bucureșteni, FĂRĂ CĂLDURĂ de la 1 Decembrie

Inedit

ANUNȚ-BOMBĂ: O parte din bucureșteni, FĂRĂ CĂLDURĂ de la 1 Decembrie

După ce ieri am aflat că cei mai mulți consumatori casnici s-ar putea să plătească în plus pentru energia termică dîn 2015, astăzi sindicaliștii RADET avertizează că de la 1 decembrie o parte a Bucureștiului va rămâne fără căldură, din cauza problemelor cu firma Elcen.

În cazul în care primăria Capitalei nu va plăti subvenția pentru gigacalorie, există situația ca bucureștenii să rămână fără căldură fix de ziua națională. Avertismentul merge și mai departe, liderul sindical al Regiei Autonome de Distribuție a Energiei Termice (RADET), Ioana Stoica, declarând că de la 1 ianuarie 2015, dacă situația nu se rezolvă, toată capitala va îngheța de frig deoarece va rămâne fără căldură.

CITEȘTE ȘI: S-A DESCOPERIT MORMÂNTUL PRIMULUI MARTIR AL LUI IISUS HRISTOS

Ioana Stoica a declarat că în cazul unor posibile defecțiuni, RADET-ul nu va mai putea scoate bani pentru reparații: „Instalaţiile sunt vechi din 1963, iar avarii apar permanent. Ca urmare, de la 1 decembrie, va rămâne fără căldură o parte a Bucureştiului, pentru ca de la 1 ianurie, din cauza numărului mare de defecţiuni, căldura va fi, practic, oprită în tot oraşul”.

Președintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), Nicolae Havrileț, avertizează asupra scumpirii energiei termice pentru consumatorii casnici conectați la centralele termice de cartier: „Este vorba de o posibilă creştere a preţului la energia termică furnizată consumatorilor casnici din centralele termice. Aceste centrale termice funcţionează în zona eligibilă şi, în mod natural, ar trebui să-şi ia gaze naturale din zona concurenţială, care are un preţ mai mare decât îl au consumatorii casnici, care până în 2021 vor beneficia de un program de creştere etapizată şi nu se pune problema de creştere a preţurilor la acest tip de consumator, ci la consumatorii casnici care sunt discriminaţi, pentru că centralele termice de care aparţin ei sunt obligate să ia gaze naturale de pe piaţa concurenţială la preţul de industrie”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top