Stiri
ANUNȚ de la ANM. Se va întâmpla de patru ori asta!
Anunț de ultimă oră de la ANM. Meteorologii anunță patru episoade de viscol sever în următoarea perioadă.
În cursul acestei ierni vom avea 4 valuri de viscol. Noul val de ploi și ninsori va lovi România începând de mâine, 30 noiembrie, conform evz.ro.
„Treptat spre sfârşitul acestei zile şi mâine aria precipitaţiilor se restrânge, temperaturile mai cresc uşor, dar un nou front atmosferic va traversa România cel mai probabil în regiunile vestice din 30, iar în noaptea de 30 spre 1 ploile să apară şi în Sud.
Cu acest scenariu ar fi să plouă în toate regiunile pe data 1 şi va fi o pauză pe 2 decembrie”, a declarat Dinu Mărăşoiu, meteorolog INM, pentru Realitatea TV.
Vremea se strică de joi. În jumătatea de vest a țării și la munte cantitățile de apă vor depăși local 15 litri pe metru pătrat. La munte, precipitațiile vor fi mixte, iar în vest, nord-vest și nord vor predomina ploile.
CITESTE SI: Meteorologii au făcut anunțul: ne așteaptă o iarnă teribilă
Ce s-ar întâmpla dacă s-ar deschide o gaură neagră deasupra Pământului
Rotația Pământului încetinește. Care sunt consecințele
Și în Capitală va fi noros, mai ales spre seară și există șanse foarte mari de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat, iar dimineața minima va coborî sub zero grade până la -1, -2 grade.
Pe parcursul zilei maxima va atinge 9 grade Celsius. Dimineață, așa cum ne-am obișnuit până acum, vor fi condiții de ceață.
Imaginile care i-au speriat pe meteorologii români. Ce s-a descoperit în atmosferă
Probabil că informațiile despre testele nucleare din Coreea de Nord nu au trezit interesul multor cetățeni din țara noastră, însă e bine să fim la curent cu ce se întâmplă în lume.
Asta ca asta, mulți spun că lucrurile care se petrec în Coreea „să fie la ei, acolo”, însă o știre legată tot de activitatea nucleară vizează direct țara noastră.
În ultima vreme s-a înregistrat un nivel ridical de ruthenium 106 în atmosferă, iar aceste radiații au pătruns în ultima vreme și în atmosfera Europei de Est, nu doar în Munții Ural.
Deși Rusia a negat în mod oficial producerea unui accident nuclear în țară, după ce serviciul meteorologic național a admis existența unui nivel ridicat din acest element chimic.
Nivelul subliniat de autorități este de 1.000 de ori peste nivelul normal, conform măsurătorilor oficiale.
Moscova a negat aceste informații, în ciuda analizei Roshydrome care confirmă concluzia anunțată acum zece zile de Institutul pentru securitate națională din Franța.
Prima oară s-a precizat acest nivel ridicat de radiații pe 10 noiembrie. Ruthenium 106 este un nuclid radioactiv și este produsul unei reacții nucleare care nu are cum să apară în mod natural.
Potrivit IRSN (institutul francez mai sus menționat), norul radioactiv ar putea proveni de la un centru de gestionare a combustibilului nuclear sau de la un centru medical.
Nu s-a aflat cu exactitate sursa geografică a norului, însă speculațiile spun că ar fi undeva la sud de Ural, ori în Rusia ori în Kazahstan.
IRSN a mai spus că nu există deocamdată indicii privind felul în care norul ar putea afecta sănătatea oamenilor.