Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Anunț de la meteorologi. Ce fenomene vom avea de Revelion

Administrația Națională de Meteorologie a făcut prognoza despre vremea de Revelion. Până pe 31 decembrie, vom avea parte de temperaturi destul de ridicate pentru această perioadă. Ce se va întâmpla însă în noaptea dintre ani?

Vremea de Revelion 2018 în Banat

Bănățenii vor avea parte de vreme suportabilă, Temperatura maximă va atinge 4-5 grade în zilele de 30, 31 decembrie și 1 ianuarie. Local, pot avea loc precipitații sub formă de lapoviță. Temperatura minimă va fi de -2, -23 grade Celsius.

Vremea de Revelion 2018 în Crișana

La fel ca în Banat, cei din Crișana se vor bucura de soare, însă va fi unul cu dinți. Temperaturile nu vor depăși valorile de 4 și 5 grade. Nopțile vor fi ceva mai friguroase, cu fenomenul de îngheț.

Vremea de Revelion 2018 în Transilvania

În Ardeal vremea va fi un pic mai rece, cu 2 grade față de Banat și Crișana. În Cluj se vor înregistra maximum 3 grade Celsius ziua, iar noaptea va îngheța. Vor fi minime de până la -5 grade.

Vremea de Revelion 2018 în Maramureș

Maximele vor fi de 3, 4 grade, iar minimele de -2, -3 grade. În Munții Maramureșului turiștii se vor bucura de ninsoare, însă trebuie să aibă mare grijă pentru că vântul va sufla puternic.

Vremea de Revelion 2018 în Moldova

La moldoveni va fi ceva mai frig. Maximele vor fi de 2 grade, iar minimele de -5, -6 grade în special în centrul și nordul regiunii. În zonele înalte sunt așteptate ninsorile.

Vremea de Revelion în Oltenia

Aici vor exista precipitații mixte. Vremea va fi rece, însă normală pentru această perioadă. Până pe 31 decembrie sunt așteptate valori de până la 13 grade Celsius, anotimpul semănând mai mult a primăvară.

Vremea de Revelion 2018 în Dobrogea

Aici temperaturile vor fi cele mai ridicate dintre toate zonele țării. Maximele vor atinge chiar și 7 grade Celsius, iar minimele vor coborî undeva la -1, 0 grade.

Vremea de Revelion 2018 în Muntenia

Temperaturile vor urca până la 6 grade Celsius, iar minimele vor coborî până la -3, -4 grade. Pe alocuri vor exista precipitații mixte.

La munte, temperaturile vor fi cuprinse între 0 și -8 grade, numai bună pentru turiștii care petrec Revelionul pe pârtiile de schi.

Rotația Pământului încetinește. Care sunt consecințele

Oamenii de știință au lansat un avertisment destul de dur, neobișnuit. Aceștia spun că numărul cutremurelor ar putea crește în anul 2018 din cauza variațiilor rotației vitezei Pământului.

Se pare că rotația Pământului încetinește, notează site-urile din străinătate. Legătura dintre fluctuațiile în rotația Pământului și mișcările seismice este una foarte importantă, fapt pentru care seismologii se tem.

Oamenii de știință spun că acest lucru poate implica eliberarea unor cantități foarte mari de energie subterană.

Studiul a fost prezentat luna trecută la reuniunea anuală a Societății Geologice Americane. Studiul s-a axat în special pe legătura dintre cutremure și activitatea Pământului.

Au fost analizate cutremurele de peste 7 grade din 1900 până în prezent. Rezultatele au arătat cinci perioade în care au existat un număr mare de cutremure uriașe comparativ cu alte timpuri.

Când au avut loc cutremure devastatoare, rotația Pământului a scăzut ușor, se arată în analiza făcută de americani.

Rotația Pământului a început să încetinească în urmă cu patru ani, deci 2018 va fi cel de-al cincilea cel mai predispus la fenomene naturale periculoase.

Nu este clar care sunt zonele în care vor avea loc cutremure, însă cercetătorii se uită cu atenție la zonele cu activitate seismică zilnică, precum Cercul de Foc al Pacificului, care cuprinde mai multe insule.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top