Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Anunț de ultimă oră de la Guvern. Ce se întâmplă cu veniturile românilor

Uite revoluția fiscală, nu e revoluția fiscală! Guvernanții au făcut o serie de declarații care s-au bătut cap în cap în ultima vreme. Astăzi, liderii coaliției au luat, pare-se, o decizie definitivă.

Trecerea contribuțiilor la angajat va fi adoptată miercuri printr-o hotărâre de urgență, conform declarațiilor liderilor de la guvernare în urma ședinței de azi, scrie presa centrală.

Astfel că, modificările la codul fiscal vor avea loc, deși guvernanții au dat înapoi timp de 24 de ore după protestele de duminică.

Noul program de guvernare al coaliţiei PSD-ALDE conţine noutăţi majore.

Programul promite: reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10%, de la 1 ianuarie 2018, transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat, reducerea contribuțiilor sociale la 37,2%, contribuție obligatorie pentru angajator de 2,25%, creșterea punctul de pensie de la 1000 la 1100 de lei de la 1 iulie 2018, creșterea pensiei minime garantate de la 520 la 640 de lei, majorarea indemnizației minime de creștere copil de la 1233 la 1250 de lei, creșterea deducerilor personale pentru cei cu salarii mici cu peste 60%.

CITESTE SI: Tudose, despre indemnizațiile pentru mame: Râdeam cu colegii să schimbăm legea până nu rămâne Halep gravidă

Anunț OFICIAL de la Guvern! Ce se întâmplă cu pensiile și salariile românilor. Vești importante!

Stimulentul de insertie pentru copii a fost majorat

O poziție vizavi de aceste modificări a avut și președintele României, Klaus Iohannis. Acesta susține că este inoportună implementarea măsurilor fiscale de la 1 ianuarie 2018.

CITEȘTE ÎN CONTINUARE: Locuințele se scumpesc în România. Care e unul din puținele orașe unde se ieftinesc

Prețurile apartamentelor sunt în continuă creștere în România. În topul orașelor unde prețurile aproape că au sărit în aer sunt Timișoara, Constanța și Cluj Napoca.

La polul opus, în mod surprinzător, se află Bucureștiul. În Timișoara, apartamentele s-au scumpit cu 2,8% până la 1,110 euro pe metru pătrat util, valoare cu 9,5% mai mare decât cea atinsă în aceeași perioadă din 2016, scrie Adevărul.ro.

La nivel național, prețurile s-au menținut pe parcursul celui de-al treilea trimestru din 2017. Tendința de stagnare se datorează ieftinirii apartamentelor din București. Casele, în schimb, s-au scumpit în Capitală cu până la 3,7%, iar în țară cu 3,9%.

„Tendinţa de diminuare a pretenţiilor vânzătorilor de apartamente din cel mai mare oraş al ţării poate fi pusă atât pe seama epuizării treptate a fondurilor Prima Casă, cât şi pe seama creşterii dobânzilor la credite – ambii factori fiind în măsură să afecteze puterea de cumpărare şi, implicit, volumul cererii solvabile, determinând astfel o reglare a aşteptărilor proprietarilor”, este de părere Dorel Niţă, Head of Data & Research în cadrul Imobiliare.ro şi Project Manager Analize Imobiliare.

La polul opus față de București se află orașul Cluj-Napoca. Municipiul județului Cluj a cunoscut ceea ce în economie se numește boom imobiliar. Orașul guvernat de Boc a crescut foarte mult din punct de vedere economic în ultimii 5 ani.

Prețurile s-au majorat cu 6% în ultimele trei luni la apartamente și case, per total. Și în Constanța apartamentele s-au scumpit cu 2,3%, până la 1,050 de euro pe metru pătrat util.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top